Με μία λακωνική ανάρτηση στα social media, το παλάτι καλωσόρισε το νέο μέλος της οικογένειας, την κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Μετά από μερικούς θυελλώδεις μήνες που φάνηκαν να βαθαίνουν το «ρήγμα» με τα υπόλοιπα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έκαναν την έκπληξη ονομάζοντας την μικρή κορούλα τους που γεννήθηκε την Παρασκευή «Λίλιμπετ Νταϊάνα».

«Συγχαρητήρια στον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ για τη γέννηση της Λίλιμπετ Νταϊάνα! Η Βασίλισσα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης και ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ είναι ευτυχείς με τα νέα.

»Η Λίλιμπετ είναι το 11ο εγγόνι της Αυτού Μεγαλειότητας» αναφέρει η ανάρτηση σε Instagram και Twitter ακολουθώντας μία προηγούμενη λιτή ανακοίνωση.

Στον λογαριασμό του ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, ο Δούκας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ανάρτησαν μία φωτογραφία του ζεύγους γράφοντας «Συγχαρητήριά στον Χάρι, την Μέγκαν και τον Άρτσι για τον ερχομό της Λίλιμπετ Νταϊάνα.

»Τους ευχόμαστε να είναι όλοι καλά σε αυτή την ξεχωριστή περίσταση».

Στο ίδιο (ακριβώς) ύφος και με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του Χάρι, της Μέγκαν και του Άρτσι, η ανάρτηση στον λογαριασμό στο Instagram του αδελφού του πρίγκιπα Χάρι, του Δούκα του Κέιμπριτζ και της συζύγου του, Κέιτ

Είμαστε όλοι ευτυχείς με τα ευχάριστα νέα του ερχομού της μπέμπας Λίλι. Συγχαρητήρια Χάρι, Μέγκαν και Άρτσι».

Το 11ο εγγόνι της βασίλισσας Ελισάβετ και δεύτερο παιδί για τον Χάρι και την Μέγκαν γεννήθηκε την Παρασκευή αλλά μόλις σήμερα οι γονείς του ανακοίνωσαν την είδηση.

Μαμά και κόρη βρίσκονται ήδη στο σπίτι και είναι καλά στην υγεία τους, όπως ανέφερε σχετική δήλωση.

Δείγμα καλής θέλησης το όνομα;

Σύμφωνα με το Page Six, που βάζει στο μικροσκόπιο το όνομα του δεύτερου παιδιού των Σάσεξ που γεννήθηκε στην Καλιφόρνια, πρόκειται για μια ξεκάθαρη κίνηση καλής θέλησης για συμφιλίωση εκ μέρους του ζευγαριού. Μπορεί ο Χάρι και η Μέγκαν να διατύπωσαν το τελευταίο διάστημα σοβαρές κατηγορίες – ακόμα και για ρατσισμό – εις βάρος μελών βασιλικής οικογένειας, όμως δεν παρέλειπαν να επαναλαμβάνουν σε κάθε εκρηκτική τους συνέντευξη ότι τρέφουν απόλυτο σεβασμό και βαθιά αγάπη για την ίδια τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Prince-Harry-and-Meghan--The-Duke-and-Duchess-of-Sussex--pose-with-their-son-Archie

Αυτή η αγάπη αντικατοπτρίζεται με τον πιο τρυφερό τρόπο στο όνομα που διάλεξαν για τη νεογέννητη κορούλα τους. «Λίλιμπετ» ήταν το χαϊδευτικό όνομα της Βασίλισσας, που η ίδια είχε δώσει στον εαυτό της όταν, μικρούλα ακόμη, δεν μπορούσε ακόμα να προφέρει το «Ελισάβετ». Το χαριτωμένο παρατσούκλι υιοθετήθηκε αμέσως από τους γονείς και τους παππούδες της. Ο πατέρας της μάλιστα, ο Γεώργιος ΣΤ φέρεται να είχε πει κάποτε για τις κόρες του: «Η Λίλιμπετ είναι το καμάρι μου. Η Μάργκαρετ η χαρά μου».

Η δυσαρέσκεια της βασίλισσας για το όνομα

Μπορεί οι περισσότεροι να βλέπουν την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να ονομάσουν τη νεογέννητη κορούλα τους «Λίλιμπετ Νταϊάνα» ως έναν «κλάδο ελαίας» προς τη βασιλική οικογένεια, όμως η Άντζελα Λέβιν, ειδικός στα θέματα του παλατιού, έχει τελείως διαφορετική άποψη.

Διαφορετικά φέτος τα 94α γενέθλιά της βασίλισσα Ελισάβετ - Έλειπε ο Φίλιππος | ΣΚΑΪ

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή Good Morning Britain του ITV, η δική της εκτίμηση είναι ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι «βαθιά στενοχωρημένη» που το ζεύγος Σάσσεξ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το «πολύ προσωπικό» και «ιδιαίτερο» χαϊδευτικό της όνομα («Λίλιμπετ») για να ονομάσει την πρώτη του κόρη, αφού φέρθηκε με τόση αγένεια στη βασιλική οικογένεια τους περασμένους μήνες.

Η Άντζελα Λέβιν θεωρεί ότι η Βασίλισσα θα αντιμετωπίσει αυτήν την κίνηση με καχυποψία, ως ένα πιθανό τέχνασμα από τη μεριά των Σάσσεξ. Όπως εξηγεί, το εν λόγω χαριτωμένο παρατσούκλι χρησιμοποιούσε για την Ελισάβετ ο πατέρας της Γεώργιος ο ΣΤ, επειδή όταν ήταν μικρούλα δεν μπορούσε να προσφέρει το όνομά της και έτσι αποκαλούσε τον εαυτό της «Λίλιμπετ». Το χρησιμοποιούσε όμως και ο πολυαγαπημένος της σύζυγος, ο Φίλιππος, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικες εβδομάδες.