Μετά τους περιορισμούς στις πτήσεις λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού εγκλωβισμένοι παραμένουν χιλιάδες επιβάτες που δε γνωρίζουν εάν θα πετάξουν προς τους προορισμούς τους.

Το νέο στέλεχος του ιού, που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία και έχει εμφανιστεί επίσης σε άλλες χώρες εντός αλλά και εκτός Ευρώπης, έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό και ντόμινο αναστολών πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βίντεο που κυκλοφορούν από χθες στο Twitter δείχνουν επιβάτες στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο, εν αναμονή οδηγιών από τις αεροπορικές εταιρίες για το εάν θα καταφέρουν να πετάξουν προς τους προορισμούς τους.

 

Στο αεροδρόμιο βρίσκονται πολλοί είναι και αυτοί που ετοιμάζονταν να πάνε στην επαρχία για Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους.

 

Μεγάλες καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί και στα γερμανικά αεροδρόμια τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, όπου επιβάτες με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητούν εναλλακτικές πτήσεις με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές αναμονής.

Τέλος, όσον αφορά τη χώρα μας, είναι πιθανό οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Αθήνα να σταματήσουν σήμερα τα μεσάνυχτα.