Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» αδειάζει τον επικεφαλής της, Βασίλη Στίγκα, ο οποίος νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης χαρακτήρισε τον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη «Greek mafia και Δον Κορλεόνε» ενώ κατήγγειλε ότι είναι ο καθοδηγητής του κόμματός του.

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», τονίζουν σε δήλωσή  τους υπου υπογράφουν έντεκα βουλευτές των «Σπαρτιατών».

«Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε. Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή», υποστηρίζουν ακόμα οι βουλευτές. «Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα», καταλήγουν στη δήλωσή τους.

Αναλυτικά οι υπογράφοντες:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ

Το πρωί της Πέμπτης κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Βουλή, τα έδρανα των κομμάτων γέμισαν με βουλευτές εγκαινιάζοντας την νέα κοινοβουλευτική σεζόν. Τα χαμόγελα και τα πηγαδάκια, προκαλούν πάντα το ενδιαφέρον. Ωστόσο, η εικόνα ενός αρχηγού κόμματος να είναι μόνος του στα έδρανα, άνευ βουλευτών, τράβηξε την προσοχή όλων. Ο Βασίλης Στίγκας κοιτούσε γύρω του με ολοφάνερη αμηχανία και νευρικότητα. Οι 11 είχαν προειδοποιήσει από χθες ότι θα δώσουν την δική τους απάντηση στον πρόεδρο των Σπαρτιατών με «εκκωφαντικό» τρόπο. Όπως δήλωσε ένας βουλευτής στο protothema.gr, η απουσία τους ήταν μια συνειδητή και συμβολική επιλογή.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Βασίλης Στίγκας από το βήμα της βουλής εξαπολύει βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών του χαρακτηριζοντας τους «καθοδηγούμενους και ποδηγετούμενους» από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Υπονοώντας μάλιστα ότι το εξωκοινοβουλευτικό κέντρο ελέγχεται από τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη είπε ότι λειτουργεί ως «Greek mafia ή Δον Κορλεόνε». «Θα είδατε κάποιες εικόνες σήμερα. Αρχηγός να μην έχει δίπλα τους βουλευτές του. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ίσως καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες» ανέφερε αρχικά ο κ. Στίγκας σχολιάζοντας την επιλογή των 11 βουλευτών του να απέχουν από την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου οι πολιτικοί αρχηγοί συζητούν για τις πυρκαγιές. «Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης», κατέληξε από το βήμα της βουλής. Στη συνέχεια προχώρησε και στη διαγραφή τριών βουλευτών, θέτοντας εκτός ΚΟ τους κ.κ. Δημητροκάλλη, Κόντη και Κατσιβαρδά.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο Βασίλης Στίγκας, εξήγησε ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος ήταν αφόρητη. «Δεν ήμουν ποτέ χειραγωγούμενος, δεν έλεγα ψέματα όταν έλεγα ότι δεν είμαι αχυρανθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης με αρχές και αξίες. Δεν είναι όλοι οι βουλευτές καθοδηγουμενοι, ενδεχομένως θα υπάρχουν και έντιμοι. Διέγραψα όσους πρωτοστάτησαν».

Σημείωσε δε ότι η επιμονή των βουλευτών για διεξαγωγή συνεδρίου ήταν ένα αίτημα εκ του πονηρού, διότι όπως είπε, θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση. Θέλησε να υπογραμμίσει ότι δεν έχει καμία σχέση προσωπική με τον Ηλία Κασιδιάρη και η στήριξη του για τον δήμο Αθηναίων ήταν για να κλείσει τους «λογαριασμούς». «Με στήριξε και τον στήριξα», σημείωσε.

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική όμαδα, λίγη ώρα αργότερα, άδειασε τον Βασίλη Στίγκα. «Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», τονίζουν σε δήλωσή τους που υπογράφουν έντεκα βουλευτές των «Σπαρτιατών».

Διαβάστε ακόμη: