Τον νεότερο απολογισμό έδωσε στη δημοσιότητα η ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι αιματηρές διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, που έχασε τη ζωή της ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, αφού συνελήφθη επειδή δεν φορούσε τη μαντίλα με τον σωστό τρόπο.

Οι Αρχές της χώρας έχουν απορρίψει τους ισχυρισμούς για ξυλοδαρμό και έχουν δηλώσει ότι η 22χρονη κατέληξε έπειτα από πρόβλημα στην καρδιά. Ωστόσο, ακτιβιστές του Ιράν δηλώνουν ότι η κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι όσο βρισκόταν σε κράτηση. Η Αμινί έπεσε σε κώμα μετά τη σύλληψή της και πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

Κάτοικοι της Τεχεράνης είπαν ότι οι εικόνες στις διαδηλώσεις είναι «σαν εμπόλεμη ζώνη», ενώ διασημότητες και πολιτικοί από όλον τον κόσμο έχουν εκφράσει την οργή τους μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

 Πρόεδρος Ραϊσί: Οι φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις δείχνουν την δύναμη του Ιράν

Οι φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις που έγιναν σήμερα στο Ιράν δείχνουν την ισχύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, μετά από μέρες ταραχών

«Η παρουσία του λαού (στις πορείες) σήμερα είναι η δύναμη και η τιμή της Ισλαμικής Δημοκρατίας», είπε ο Ραϊσί σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη όπου παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Διαδηλώσεις που οργανώθηκαν από το κράτος πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε πολλές ιρανικές πόλεις για την αντιμετώπιση των αντικυβερνητικών ταραχών, με τους διαδηλωτές να ζητούν την εκτέλεση όσων συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις