Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου με απόφαση που λήφθηκε την 2/6/22 αποφάσισε ότι όλα τα μαγαζιά που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη του Αλίμου θα σταματούν την μουσική στις 23:00.

H απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου έρχεται μετά από συνεχόμενες καταγγελίες των κατοίκων της γύρω περιοχής οι οποίοι πίεσαν την Δημοτική Αρχή να βρει μία λύση στην ακραία συμπεριφορά των καταστηματαρχών οι οποίοι λειτουργούσαν και λειτουργούν εκτός πλαισίου κανόνων κοινής ησυχίας.

Αν και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους καταστηματάρχες της παραλίας – οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι η αμετροεπή συμπεριφορά και η εκκωφαντική μουσική θα σταματά στις 23:00 – το μέτρο δεν εφαρμόστηκε με αποτέλεσμα το μπαράζ καταγγελιών των κατοίκων να συνεχιστεί και η πίεση στην Δημοτική Αρχή να αυξηθεί.

Αποφασίστηκε λοιπόν ότι όποιο κατάστημα μετά τις 23:00 παίζει μουσική θα καθίσταται παράνομο και εφόσον δεν καταφέρουν να λειτουργήσουν με σεβασμό στον νόμο και την κοινωνία, η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες της, εξαντλώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, φθάνοντας ακόμα και μέχρι την πλήρη κατάργηση των καταστημάτων από την παραλιακή ζώνη με Κανονιστική Απόφαση που είναι επιτρεπτή από την λειτουργία των ΟΤΑ.

Κάποιοι επιχειρηματίες όπως φαίνεται έχουν ήδη πλησιάσει την Κυβέρνηση καθώς και βουλευτές (η αρμοδιότητα φαίνεται να μοιράζεται μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και Ανάπτυξης) επιζητώντας την συνέχιση της κατάστασης αδιαφορώντας για την υγεία των κατοίκων γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και κανόνες.

Η δημοσιογραφική έρευνα έχει πληροφορηθεί ότι κάποια ευήκοα ώτα της Κυβέρνησης πέριξ του Συντάγματος και της Βασ. Σοφίας καλοβλέπουν μία παρέμβαση προς όφελος της άναρχης συμπεριφοράς των επιχειρηματιών και ενός άτυπου καρτέλ ασυδοσίας που λυμαίνεται την περιοχή επί χρόνια.

Αν τελικά αυτό είναι αλήθεια θα φανεί τις επόμενες ημέρες και προφανέστατα η όποια παρέμβαση θα έχει ονοματεπώνυμο και φυσικά θα είμαστε οι πρώτοι που θα το δείξουμε.

Ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί αυτό και ότι η Δημοτική Αρχή απελευθερωμένη θα διασφαλίσει την ομαλή κατάσταση στον Άλιμο μακριά από μικροπολιτικά κολλητιλίκια και όχι μόνο.