Πριν από λίγες ημέρες τη ναυτική βάση στη Σούδα της Κρήτης επισκέφτηκε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ.
Όπως τόνισε η ίδια σε μία ανάρτηση στο Χ: πως «αυτή η ζωτικής σημασίας βάση συμβάλλει στην περιφερειακή ασφάλεια, στην ετοιμότητα του ΝΑΤΟ και στη σταθερότητα σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο».
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ σημείωσε: «έμεινα έκπληκτη από τις εντυπωσιακές δυνατότητες και επιχειρήσεις που καθιστούν τη βάση της Σούδας απαραίτητη για τους κοινούς στόχους μας στον τομέα της ασφάλειας».
«Ο επαγγελματισμός και η αφοσίωση του αμερικανικού και ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού, σε συνδυασμό με την ισχυρή υποστήριξη των τοπικών ελληνικών αρχών και των εταίρων της τοπικής κοινωνίας, αντανακλούν τη βαθιά εμπιστοσύνη και συνεργασία που συνεχίζουν να ενισχύουν τη συμμαχία μας κάθε μέρα», τόνισε η Γκιλφόιλ.

Αναλυτικά η ανάρτηση της πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα στο Χ:
«Η πρώτη μου επίσκεψη στη ναυτική βάση Σούδας ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο αυτός η ζωτικής σημασίας βάση συμβάλλει στην περιφερειακή ασφάλεια, στην ετοιμότητα του ΝΑΤΟ και στη σταθερότητα σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Έμεινα έκπληκτηαπό τις εντυπωσιακές δυνατότητες και επιχειρήσεις που καθιστούν τη ναυτική βάση Σούδας απαραίτητη για τους κοινούς στόχους μας στον τομέα της ασφάλειας. Ο επαγγελματισμός και η αφοσίωση του αμερικανικού και ελληνικού στρατιωτικού προσωπικού, σε συνδυασμό με την ισχυρή υποστήριξη των τοπικών ελληνικών αρχών και των εταίρων της τοπικής κοινωνίας, αντανακλούν τη βαθιά εμπιστοσύνη και συνεργασία που συνεχίζουν να ενισχύουν τη συμμαχία μας κάθε μέρα».
My first visit to NSA Souda Bay underscored how this vital hub advances regional security, NATO readiness, and stability across the Eastern Mediterranean. I was impressed by the impressive capabilities and operations that make NSA Souda Bay indispensable to our shared security… pic.twitter.com/ECxRFrYYGR
— Ambassador Kimberly Guilfoyle (@USAmbassadorGR) May 15, 2026
Διαβάστε ακόμη:
- Googlebooks: Η Google ξανασυστήνει το laptop στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
- Επίθεση 80 Ρομά σε αστυνομικούς στα Άνω Λιόσια, τραυματίστηκε άνδρας της ΔΙΑΣ
- Κούβα: Έτοιμη η χώρα να εξετάσει πρόταση βοήθειας 100 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ
- Νέα σπουδαία κίνηση-Ο Νάσος Μπαζίνας στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2030!