Τροχαίο σημειώθηκε στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) το πρωί του Σαββάτου 17 Αυγούστου στα Χανιά. Ενα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τουριστικό βαν στο ύψος της γέφυρας του Γαλατά.

Από τη σύγκρουση εγκλωβίστηκαν στο ΙΧ τέσσερα άτομα, όλοι Έλληνες και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους. Οι πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι δύο άτομα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Δύο ακόμα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων σοβαρά τραυματισμένα, ωστόσο ο ένας εκ των δύο άφησε την τελευταία του πνοή εκεί. Μια νεαρή κοπέλα που ήταν η τέταρτη επιβάτιδα έχει τραυματιστεί επίσης πολύ σοβαρά και δίνει μάχη για τη ζωή της.

Στο μίνι βαν επέβαιναν 19 άτομα, τα οποία δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά φέρουν εκδορές. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι η σύγκρουση έγινε όταν, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, το ένα όχημα ξέφυγε από την πορεία του και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Στο σημείο μετέβη δύναμη της πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό επιβαινόντων καθώς και αστυνομικοί που ρυθμίζουν την κυκλοφορία και ερευνούν τις συνθήκες του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος.