Σοβαρός προβληματισμός απασχολεί έγκυρους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες σχετικά με τον τρόπο που ο Αλ. Πατέλης αντιμετωπίζει και διαχειρίζεται Ξένους και Έλληνες επενδυτές!

Καλά πληροφορημένοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης εμφανίζει μια ιδιότυπη και αλαζονική συμπεριφορά προς τους κάθε λογής επενδυτές, ιδιώτες και θεσμικούς, οι οποίοι επιδεικνύουν ενδιαφέρον για business ή ακόμη και μετοχικές τοποθετήσεις στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να μεταδίδεται προς τα έξω η εικόνα μιας κυβέρνησης που αντιμετωπίζει τους πάντες και τα πάντα αφ’ υψηλού, υποτιμητικά, με θράσος και έπαρση!

Η οποία σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το προφίλ και την ιδιοσυγκρασία του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και την εικόνα που ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να σχηματίσει για τη χώρα η διεθνής επενδυτική κοινότητα!

Αξιόπιστοι κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι η περίεργη αυτή αλαζονική, αυταρχική και υποτιμητική προς τρίτους συμπεριφορά του Αλέξη Πατέλη, παρατηρήθηκε τόσο κατά τις επαφές και συζητήσεις – διαπραγματεύσεις με Άραβες επενδυτές που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για σοβαρές επενδύσεις στη χώρα μας, οι οποίες σε πρώτη φάση οδηγήθηκαν σε «ναυάγιο» και μετατίθενται, όπως ενδεικτικά στην διάθεση μετοχών της Εθνικής τράπεζας από το ΤΧΣ!

Πάνε 1 χρόνο πίσω Εθνική, Αττική Οδός και ΔΕΠΑ!

Αλλά και κατά την παρουσία της JP Morgan στην Ελλάδα και τη συνάντηση του με ελληνικές ρίζες επικεφαλής της Jamie Dimon, με τον πρωθυπουργό αλλά και κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες με τους οποίους συνέφαγε στο Μουσείο της Ακρόπολης!

Όπου στην κυριολεξία υπήρξε ένα «μπάχαλο» με τους προσκεκλημένους μεγαλοσχήμονες που από τον στενό κύκλο των 11 τελικώς υπερδιπλασιάστηκαν εν μέσω αλλεπάλληλων παρεξηγήσεων!

Ένα δείπνο από το οποίο ο περίφημος Jamie Dimon δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος, ούτε από τη σύνθεση, ούτε από την κουλτούρα και ποιότητα μεγάλου αριθμού εκ των παρευρισκόμενων…

Έγκυρες πηγές, που γνωρίζουν σε βάθος πρόσωπα και πράγματα, υποστηρίζουν ότι η κυκλοθυμική, απρόβλεπτη και αλαζονική συμπεριφορά του κ. Πατέλη (που κατά τις κακές γλώσσες αγγίζει ενίοτε τα όρια της υστερίας) έχει ενοχλήσει υψηλόβαθμους κυβερνητικούς παράγοντες και εντός και εκτός του Μεγάρου Μαξίμου, στο οποίο ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού φέρεται σταδιακά να απομονώνεται και να περιθωριοποιείται!

Σε βαθμό που το κλίμα να θεωρείται πλέον πολύ βαρύ για τον ίδιο, με αποτέλεσμα πολλοί να σπεύδουν να προεξοφλήσουν σύντομα μια αποχώρηση του!

Και όχι μόνο γιατί αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι αρεστός ή γιατί η συνολική εικόνα και συμπεριφορά του δεν είναι πλέον αρεστή στον οικονομικοπολιτικό περίγυρο…