Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων του Οπόρτο που έχουν αναστατωθεί από τη συμπεριφορά των Άγγλων οπαδών της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι που έχουν ταξιδέψει για τον αποψινό τελικό του Champions League.

Κυκλοφορούν μεθυσμένοι στους δρόμους, παίζουν ξύλο με την πρώτη ευκαιρία, ενώ δεν τηρούν κανένα μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό.

Αυτό έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων της πόλης που φιλοξενεί σήμερα τον μεγάλο τελικό, αλλά και έντονη ανησυχία λόγω της πιθανότητας νέας διασποράς της πανδημίας. τα μέτρα έχουν χαλαρώσει το τελευταίο διάστημα, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί.

Η κυβέρνηση είχε αναφέρει πως οι Άγγλοι οπαδοί θα ταξιδέψουν μόνο την ημέρα του ματς, θα έμεναν σε μία «φούσκα» και μετά το τέλος του αγώνα θα πετούσαν πίσω στην πατρίδα τους, κάτι που δεν έγινε ποτέ…

Στον σημερινό τελικό του Champions League θα βρεθούν στο στάδιο 16.500 οπαδοί, με 10.000 περίπου θα είναι των δύο ομάδων. Ωστόσο, χιλιάδες έχουν φτάσει στην πόλη από την Αγγλία προκειμένου να μείνουν έξω από το γήπεδο ή στους δρόμους της πόλης για το παιχνίδι, ελπίζοντας να μπουν στο γήπεδο… Οι αρχές αποφάσισαν να υπάρχουν δύο ζώνες οπαδών μέσα στη πόλη, μία για κάθε ομάδα, η οποία θα λειτουργεί μόνο για όσους έχουν εισιτήρια για το ματς, αλλά δεν θα αποφύγουν όπως αποδεικνύεται και αυτούς που ταξίδεψαν χωρίς ένα «μαγικό χαρτάκι». Να τονιστεί πως χωρίς αρνητικό τεστ, απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα από την Αγγλία.