Ξεκαθάρισε η εικόνα του επόμενου Champions League σε ό,τι έχει να κάνει με τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού στον δρόμο για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, που δεν είναι άλλος, φυσικά, από την είσοδο των «ερυθρόλευκων» στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός έμαθε σήμερα, μετά την εξασφάλιση της τέταρτης θέσης από την Τσέλσι μέσω της Premier League, ότι θα ξεκινήσει οριστικά στον β’ προκριματικό, άρα γλιτώνει έναν γύρο και η προετοιμασία δεν θα ξεκινήσει πολύ νωρίς, ενώ θα είναι «ισχυρός» και στα playoff.

Αυτό, ωστόσο, από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Αφενός διότι οι Πειραιώτες πρέπει πρώτα να φτάσουν μέχρι τα playoffs και αφετέρου διότι οι αντίπαλοί τους, όχι μόνο στα playoff, αλλά και στον β’ και στον γ’ προκριματικό, είναι μεν βατοί, αλλά υπάρχουν ομάδες-παγίδες, που μόνο «εύκολες» δεν τις λες.

Για παράδειγμα, στον β’ προκριματικό υπάρχει η επικίνδυνη Φερεντσβάρος του -για λίγο καιρό ακόμα- Σεργκέι Ρεμπρόφ ή η εξαιρετική και ψυχωμένη για διάκριση Ομόνοια, που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Κύπρο μετά από 11 χρόνια. Στον γ’ προκριματικό, δε, υπάρχει η Μάλμε, που θα βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και οι «έμπειρες» Λουντογκόρετς και Κλουζ. Στα playoffs τώρα, μόνο… ανίσχυρες δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις τις τέσσερις πιο πιθανές αντιπάλους του Ολυμπιακού εκεί, αν -το τονίζουμε ξανά- φτάσει μέχρι εκεί: Γιούνγκ Μπόις, Ερυθρός Αστέρας Μίντιλαντ ή Μπρόντμπι και φυσικά η αήττητη Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ!

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι παρότι ο Ολυμπιακός θα είναι στους ισχυρούς, οι αντίπαλοι με τους οποίους μπορεί να «πέσει» ενδέχεται να είναι η Φλόρα από την Εσθονία ή η Μούρα, που έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το πρωτάθλημα Σλοβενίας, αλλά μπορεί να είναι και μια πολύ δυνατή ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, κανένας αντίπαλος δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Η «ψαλίδα» έχει μικρύνει και το Champions League, έτσι όπως έχει γίνει, είναι πολύ «δύσκολο», από την άποψη ότι όλες οι ομάδες βλέπουν πως έχουν μια ελπίδα να… κουνήσουν το σεντόνι.

Αξίζει να σημειωθούν τα εξής: Πρώτον, αν ο Ολυμπιακός φτάσει μέχρι τα playoffs εξασφαλίζει αυτόματα «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League. Ο στόχος, φυσικά, είναι να ΜΗ βρεθεί εκεί, αλλά να είναι και την επόμενη σεζόν στο Champions League. Και δεύτερον, οι παρακάτω πιθανοί αντίπαλοι προκύπτουν με βάση τη βαθμολογία τους. Αν αποκλειστούν κάποιες εξ αυτών από πιο αδύναμες ομάδες, αυτό, φυσικά, θα είναι καλύτερο για τον Ολυμπιακό.

Οι πιθανοί αντίπαλοι στον 2ο προκριματικό

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) με 13.500 βαθμούς

Σκεντίγια (Β. Μακεδονία) με 9.000 βαθμούς

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) με 7.500 βαθμούς

Αλασκέρτ (Αρμενία) με 6.500 βαθμούς

Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) με 6.500 βαθμούς

Ζαλγκίρις (Λιθουανία) 6.500 βαθμούς

Φλόρα (Εσθονία) με 6.250 βαθμούς

Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο) με 6.000 βαθμούς

Ομόνοια (Κύπρος) με 5.550 βαθμούς

Μούρα (Σλοβενία) με 3.000 βαθμούς

Οι πιθανοί αντίπαλοι στον 3ο προκριματικό

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) με 28.000 βαθμούς

Μάλμε (Σουηδία) με 18.500 βαθμούς

Κλούζ (Ρουμανία) με 16.500 βαθμούς

Λέγκια (Πολωνία) με 16.500 βαθμούς

Σέριφ (Μολδαβία) με 14.500 βαθμούς

Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν) με 5.000 βαθμούς

Οι πιθανοί αντίπαλοι στα playoffs

Ισχυροί

Σάλτσμπουργκ με 59.000 βαθμούς

Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 44.500 βαθμούς

Σλάβια Πράγας με 43.500 βαθμούς

Ολυμπιακός με 43.000 βαθμούς

Ανίσχυροι

Γιούνγκ Μπόις με 35.000 βαθμούς

Ερυθρός Αστέρας με 32.500 βαθμούς

Ρέιντζερς με 31.250 βαθμούς

Μίντιλαντ με 13.500 βαθμούς ή Μπρόντμπι με 7.000 βαθμούς