Η Ίντερ φιλοξένησε στο Μιλάνο τη Σαχτάρ Ντόνετσκ κι αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί που είχε πριν από τη σέντρα του παιχνιδιού. Οι πρωταθλητές Ιταλίας ήταν καλύτεροι στο παιχνίδι και μ’ ένα ξέσπασμα περίπου στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Έντιν Τζέκο, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης. Πλέον η Ίντερ βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου με 10 βαθμούς και περιμένει να δει τι θα κάνει η Ρεάλ που έχει 9. Από την άλλη πλευρά η Σαχτάρ είναι τελευταία μ’ έναν βαθμό και αποχαιρετάει την Ευρώπη και μαθηματικά.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έλεγχαν αρχικά το κέντρο και απειλούσαν περισσότερο τον αντίπαλο, ωστόσο το πρόβλημά τους ήταν ότι δεν έβρισκαν την κατάλληλη ευκαιρία, ώστε να λύσουν τον γόρδιο δεσμό. Η Ίντερ είχε 15 φάσεις για γκολ στο πρώτο μέρος με τις 5 απ’ αυτές να πηγαίνουν στο στόχο αλλά καμία να μη γίνεται γκολ.

Στην πορεία του ματς η Σαχτάρ κέρδισε μάχες στο κέντρο, ανέκτησε την κατοχή της μπάλας και ισορρόπησε το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις στιγμές τους, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Χαντάνοβιτς με αποτέλεσμα το πρώτο 45λεπτο να βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0.

Στην επανάληψη η Ίντερ ήταν καταιγιστική και μπήκε αποφασισμένη όχι μόνο να πιέσει αλλά και να βρει το γκολ που θα την οδηγούσε σε μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του ομίλου.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας μέσα σε έξι λεπτά κατάφεραν να καθαρίσουν την μπουγάδα, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Έντιν Τζέκο, ο οποίος αποδεικνύει πως έχει καλύψει επάξια το κενό του Ρομέλου Λουκάκου. Αρχικά στο 61’ ο Βόσνιος μ’ ένα τρομερό σουτ εντός περιοχής άνοιξε το σκορ.

Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 67’ ο Τζέκο χτύπησε ξανά. Ο Πέρισιτς σημάδεψε τον Βόσνιο με σέντρα του κι εκείνος με κεφαλιά έκανε το 2-0 κι ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη της ομάδας του. Στην πορεία του ματς οι γηπεδούχοι απλώς έκαναν διαχείριση του αποτελέσματος.

Η Σαχτάρ έδειχνε ανήμπορη ν’ αντιδράσει μετά τα δύο γκολ που δέχθηκε και ουσιαστικά όσο κυλούσε το ματς ήταν περισσότερο τυπική διαδικασία. Οι φιλοξενούμενοι δε δημιουργούσαν απειλές στην εστία του Χαντάνοβιτς, ενώ η Ίντερ θα μπορούσε με ορισμένες εξορμήσεις της να βρει και τρίτο γκολ, διότι ήταν η ομάδα που απειλούσε ουσιαστικά.

Παρ’ όλα αυτά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και η Ίντερ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη με 2-0, η οποία της δίνει προβάδισμα για την πρόκριση και την πηγαίνει πρώτη μ’ ένα παιχνίδι περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πρώτος και καλύτερος ο Άγιαξ (2-1)

Ο Άγιαξ ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη έχοντας ως στόχο να μην ηττηθεί. Ο «Αίαντας» με νίκη ή ισοπαλία εξασφάλιζε την πρωτιά στον όμιλο μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη φάση.

Οι Ολλανδοί με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σεμπαστιέν Αλέ κατάφεραν να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή (1-2) και παράλληλα να κάνουν το 5/5 στους ομίλους. Πλέον ο Άγιαξ πέρασε ως πρώτος με 15 βαθμούς, την ίδια ώρα που η Μπεσίκτας είναι τελευταία με μηδέν και δε θα συνεχίσει στην Ευρώπη για φέτος.

Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους με την Μπεσίκτας μάλιστα να βρίσκει γκολ στο 22’ με τον Γκεζάλ, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να δέχθηκαν μια σχετική ψυχρολουσία, ωστόσο ισορρόπησαν το παιχνίδι και είχαν ευκαιρίες, για να σκοράρουν.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Άγιαξ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε με την πίεση που άσκησε να φτάσει αρχικά στην ισοφάριση κι έπειτα στην ανατροπή. Ο «Αίαντας» ήταν αποφασισμένος να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση και τα κατάφερε με τον Αλέ, ο οποίος αποτέλεσε χρυσή αλλαγή για τον τεν Χαγκ.

Ο Ιβοριανός επιθετικός χτύπησε δύο φορές μέσα σε ένα τέταρτο και κατάφερε να γυρίσει τούμπα το ματς. Αρχικά στο 54’ ο Ταλιαφίκο τον τροφοδότησε κι εκείνος έφερε το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία (1-1) κι έπειτα στο 69’ και πάλι ο Αλέ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Μαρτίνες κι ολοκλήρωσε την ανατροπή (1-2).

Ο Άγιαξ ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και στην πορεία του ματς προσπάθησε να βρει ακόμα ένα γκολ, το οποίο ουσιαστικά θα τελείωνε την υπόθεση νίκη. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν ευκαιρίες, τις οποίες δεν έκαναν γκολ με τους γηπεδούχους να παραμένουν στο παιχνίδι.

Η Μπεσίκτας προσπάθησε ν’ ανεβάσει την πίεση της και να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε.