Το δεύτερο… πιάτο της φάσης των «16» του Champions League σερβίρεται σήμερα και αύριο. Το σημαντικότερο παιχνίδι θα γίνει απόψε στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε, που βρίσκεται στην κορυφή της La Liga, να υποδέχεται την Τσέλσι του Τόμας Τούνχελ. Αμφίρροπο και ισορροπημένο ζευγάρι με μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης.

Οι ροχιμπλάνκος με τον Λουίς Σουάρες έχουν αποκτήσει ποιότητα και μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, στην προσπάθειά του να αξιοποιήσει περισσότερο τον Ουρουγουανό, έχει αλλάξει το σύστημα της ομάδας, παίζει πιο επιθετικά και τα αποτελέσματα, μέχρι τώρα, τον δικαιώνουν. Τον μοναδικό φόβο… εκτροχιασμού αποτέλεσαν τα κρούσματα κορωνοϊού στο ρόστερ, που εμφανίστηκαν τελευταία. Παρόλα αυτά, φέτος υπάρχει και το βάθος στον πάγκο.

Όσον αφορά την Τσέλσι η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με την απομάκρυνση του Λάμπαρντ και την πρόσληψη του Τόμας Τούχελ, έδωσε νέα πνοή. Ο Αμπράμοβιτς θέλει να δει την ομάδα του να φτάνει όσο πιο ψηλά γίνεται στον θεσμό και γι αυτό ξόδεψε αρκετά χρήματα το καλοκαίρι. Τώρα, με την πρόσληψη του Γερμανού προπονητή, ελπίζει να το καταφέρει.

Εκτός από τη συγκεκριμένη «μονομαχία», στο άλλο αποψινό ματς που γίνεται στο Βουκουρέστι λόγω κορωνοϊού, η Λάτσιο υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν, με σκοπό να υπερασπιστεί το στέμμα της.

Η ιταλική ομάδα είναι σε συνεχή ανοδική πορεία από τον Δεκέμβριο και αποτελεί επικίνδυνο αντίπαλο. Βέβαια, όσο ψηλά και να είναι μετά την πρώτη πρόκριση στα knockouts του Champions League εδώ και 21 χρόνια, απέναντί τους θα βρεθεί η ομάδα που τους τελευταίους μήνες έχει σαρώσει όλους τους τίτλους.

Η Μπάγερν του Φλικ κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για τον 6ο της τίτλο μέσα σε έναν χρόνο. Το τελευταίο διάστημα βέβαια δεν είναι σε φουλ φόρμα, κάτι που δείχνουν και οι πρόσφατες ήττες της στο πρωτάθλημα, όμως όσα προβλήματα και να έχουν οι Βαυαροί αποτελούν φόβητρο. Από την προηγούμενη σεζόν, για παράδειγμα, κέρδισαν τα 16 από τα 17 παιχνίδια που έδωσαν στη knockout φάση με 61 τέρματα υπέρ και 13 κατά… Όσο ο Λεβαντόφσκι δεν τραυματίζεται, τότε όλα είναι καλά. Ο Πολωνός μετράει 31 γκολ σε 33 ματς στη διοργάνωση από τη σεζόν 2017-18 και μετά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη (23/2)

Λάτσιο – Μπάγερν

Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι

Τετάρτη (24/2)

Αταλάντα – Ρεάλ Μαδρίτης

Γκλάντμπαχ – Μάντσεστερ Σίτι