Η Μάντσεστερ Σίτι με τη νίκη της κόντρα στην Παρί εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου με 12 πόντους κι άφησε τους Γάλλους στη δεύτερη με οκτώ βαθμούς. Οι δύο αυτές ομάδες θα βρίσκονται και μαθηματικά στην επόμενη φάση του Champions League και θ’ αγωνιστούν την τελευταία αγωνιστική χωρίς άγχος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι «πολίτες» ήταν καλύτεροι στη συνολική διάρκεια του ματς και στο τέλος πανηγύρισαν μια δίκαιη νίκη με 2-1, η οποία ήρθε με ανατροπή. Η Παρί αμύνθηκε αρκετά καλά και θα μπορούσε να βάλει περισσότερα γκολ αν εκμεταλλευόταν τις στιγμές της, όμως κάτι τέτοιο δεν ήρθε ποτέ κι έτσι έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι.

Οι γηπεδούχοι ήταν συνολικά καλύτεροι από τους φιλοξενούμενους και δημιούργησαν περισσότερες απειλητικές προσπάθειες στην εστία του Κέιλορ Νάβας. Παρ’ όλα αυτά η Παριζιάνικη άμυνα κρατούσε με εξαιρετικές τοποθετήσεις το μηδέν και απορροφούσε την πίεση των «πολιτών».

Το παιχνίδι κυλούσε σ’ αυτό το μοτίβο μέχρι το 40’ όπου η Παρί έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει. Συγκεκριμένα ο Στόουνς έκανε τραγικό λάθος στο χώρο του κέντρο, οι Γάλλοι έφυγαν στον κενό χώρο όμως το πλασέ του Εμπαπέ ήταν άστοχο.

Η τακτική των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε με τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την Παρί Σεν Ζερμέν ν’ αρέσκεται σε παθητικό ρόλο χτυπώντας παράλληλα στην κόντρα επίθεση, για να βρει κάποιο γκολ.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η Παρί έβγαλε μια υπομονετική επίθεση, η μπάλα κατέληξε στον Εμπαπέ κι εκείνος στο 49’ έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Η Παρί μετά το γκολ ανέβηκε ψυχολογικά και κέρδισε ορισμένα μέτρα στο γήπεδο χωρίς όμως να κυριαρχήσει απόλυτα στο γήπεδο.

Η Σίτι σιγά-σιγά ανέκτησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, απέβαλλε τον εκνευρισμό που της δημιουργήθηκε μετά το γκολ των Γάλλων και στο 63’ ο Στέρλινγκ έφερε το ματς στα ίσα με κοντινό σουτ. Οι «πολίτες» ανέκτησαν ξανά το μομέντουμ του αγώνα, συνέχισαν να πιέζουν, κλείνοντας την Παρί στα καρέ της. Το πρόβλημα των Γάλλων ήταν ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου την μπάλα.

Συνεπώς στο 76’ το πλήρωσαν, καθώς ο Μπερνάρντο Σίλβα βρήκε τον Ζεσούς κι εκείνος από κοντά έκανε το 2-1 κι ολοκλήρωσε την ανατροπή της ομάδας του. Λίγο νωρίτερα πάντως σε μια κόντρα της Παρί, ο Νεϊμάρ έχασε μοναδική ευκαιρία. Γκολ που αν έμπαινε θ’ άλλαζε όλη τη ροή του αγώνα.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε το αποτέλεσμα και η Σίτι πήρε μια σπουδαία νίκη, η οποία την τοποθετεί και μαθηματικά στην πρώτη θέση του ομίλου.

«Πολυβόλο» η Λειψία (5-0)

Η Λειψία πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι της φέτος στην καλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση κι ούσα καταιγιστική στο πρώτο μέρος κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Μπριζ με 5-0.

Οι «ταύροι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Βέλγους, οι οποίοι έπεσαν θύματα στις άγριες ορέξεις τους. Πλέον μ’ αυτή τη νίκη η Λειψία πήγε στους 4 πόντους, κάνοντας άλμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Τέσσερις πόντους έχει και η Μπριζ αλλά είναι τέταρτη καθώς η διαφορά τερμάτων την… καίει!

Η Λειψία πραγματοποίησε το καλύτερο 45λεπτο του φετινού Champions League γενικότερα κι όχι μόνο το δικό της. Οι «ταύροι» ήταν τρομακτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και σκόρπισαν την Μπριζ, η οποία από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να μαζέψει τα κομμάτια της.

Ο χορός των γκολ άνοιξε μόλις στο 12’ με τον Ενκουνκού έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια, για να έρθει στο 17’ ο Φόρσμπεργκ και να κάνει το 2-0 από το σημείο του πέναλτι. Η Λειψία δεν έσβησε τις μηχανές, συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί απειλητικές φάσεις μπροστά από την εστία του Μινιολέ.

Η Μπριζ που είχε αιφνιδιαστεί πλήρως από την ορμή των φιλοξενούμενων, δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 26’. Συγκεκριμένα ο Ανχελίνο βρήκε τον Σίλβα κι εκείνος δε λάθεψε διευρύνοντας το σκορ. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 45+1’ με τον Ενκουκού να βρίσκει τον Φόρσμπεργκ κι εκείνος να κάνει το 0-4!

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα απλουστεύτηκαν πολύ με τους Γερμανούς να κατεβάζουν ταχύτητα αλλά να συνεχίζουν ν’ απειλούν την εστία του Μινιολέ όποτε είχαν την ευκαιρία. Από την πλευρά της η Μπριζ προσπάθησε να βγάλει μια αντίδραση αλλά ήταν μάταιο.

Η ψυχολογία των Βέλγων είχε πέσει αρκετά και το σκορ ήταν πολύ βαρύ. Η Λειψία είχε μυρίσει ήδη αίμα και όποτε μπορούσε, έβγαινε απειλητικά μπροστά, χωρίς όμως να καταφέρει να μετουσιώσει τις φάσεις της σε γκολ με την ίδια αποτελεσματικότητα που το έκανε στο πρώτο μέρος. Παρ’ όλα αυτά στο 90+3’ ο Ενκουκού έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, καθώς σημείωσε το τελικό 0-5!

Όμιλος A:

Μάντσεστερ Σίτι-Παρί Σεν Ζερμέν 2-1

Μπριζ-Λειψία 0-5

Δείτε τη βαθμολογία:

alltimes.gr