Την πλήρη στήριξή της στην επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δηλώνει η Χαμάς, κάνοντας λόγο για «ένα φυσικό δικαίωμα και μια οφειλόμενη απάντηση» για τον ισραηλινό βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Συρία την 1η Απριλίου.

«Η στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγεται από το Ιράν κατά της σιωνιστικής οντότητας είναι ένα φυσικό δικαίωμα και μια οφειλόμενη απάντηση στο έγκλημα της στοχοποίησης του προξενείου στη Δαμασκό», ανέφερε η Χαμάς σε ανάρτηση στο Telegram.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση δήλωσε ότι επιβεβαιώνει «το φυσικό δικαίωμα» των χωρών και των λαών της περιοχής να αμυνθούν «απέναντι στις σιωνιστικές επιθέσεις» αναφερόμενη στο Ισραήλ.

«Καλούμε το αραβικό και ισλαμικό έθνος μας, τους ελεύθερους λαούς του κόσμου και τις δυνάμεις αντίστασης στην περιοχή να συνεχίσουν την υποστήριξή τους στην “Πλημμύρα της Αλ Ακσά” (σ.σ. η ονομασία της επιχείρησης της Χαμάς για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου)», πρόσθεσε η οργάνωση.

Σημειώνεται ότι οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 12 άτομα που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του νότιου Ισραήλ, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται αν έχουν τραυματιστεί ή όχι.

Διαβάστε ακόμη: