Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ είχε αποκλειστεί από πλειοδοσία δημοτικού πανηγυριού στην Κοζάνη, επειδή τα μηχανήματα δεν είχαν πιστοποίηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου». Μετά τις τραγικές εξελίξεις, ο δήμος Κασσάνδρας σφράγισε το λούνα παρκ, με τη δήμαρχο Αναστασία Χαλκιά ρίχνοντας τις ευθύνες στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συνελήφθη, ενώ παραδόθηκε στις Αρχές και ο 21χρονος χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, που είχε εξαφανιστεί τη στιγμή της πτώσης που οδήγησε στον ακαριαίο θάνατο του 19χρονου.

Χαλκιδική: Το μοιραίο λούνα παρκ είχε αποκλειστεί από πανηγύρι στην Κοζάνη

Διαφορετικά όμως, εξελίχθηκαν τα πράγματα στην περίπτωση της Κοζάνης. Στις 29 Ιουλίου 2024 συνεδρίασαν τα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών του δήμου Κοζάνης και εξέτασαν τις προτάσεις για συμμετοχή στο πανηγύρι «Νιάμερος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 1 Οκτωβρίου λίγο έξω από την πόλη. Συνολικά συμμετείχαν στον διαγωνισμό δύο ενδιαφερόμενοι που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ.

Η μία διαγωνιζόμενη συμμετείχε εξουσιοδοτώντας τον 58χρονο επιχειρηματία του μοιραίου λούνα παρκ που λειτουργούσε στο Πευκοχώρι. Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια», η συμμετοχή τους ακυρώθηκε διότι «δεν κατατέθηκαν πιστοποιητικά καταλληλότητας για κανένα ψυχαγωγικό μέσο που δηλώνει ότι θα εγκαταστήσει».

Ο 58χρονος δηλαδή, δεν είχε τα σχετικά έγγραφα για να μπορεί να λειτουργήσει λούνα παρκ. Αξίζει να αναφερθεί ότι και ο δεύτερος διαγωνιζόμενος αποκλείστηκε για τον ίδιο ακριβώς λόγο, με αποτέλεσμα ο δήμος Κοζάνης να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη της προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας.

Χαλκιδική: Σπαραγμός στην κηδεία του 19χρονου

Το πρωί της Τετάρτης 21/8, έγινε η κηδεία του 19χρονου Γιάννη, στη Βέροια όπου συγγενείς και φίλοι, με λευκά λουλούδια στα χέρια και δάκρυα στα μάτια, είπαν το τελευταίο αντίο στον νεαρό. Η κηδεία του έγινε στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου και η ταφή στα Κοιμητήρια του Διαβατού.

Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων, όποιος παρευρεθεί να κάνει μια δωρεά στην εκκλησία της ενορίας. «Επιθυμία της οικογένειας είναι αντι στεφάνων να γίνει δωρεά στην ενορία που επιθυμεί ο καθένας στην μνήμη του αγαπημένου όλων μας», αναφέρει σε ανάρτηση συγγενής του 19χρονου.

«Βγήκε η δήμαρχος στην τηλεόραση και μας λέει όλα καλά, χωρίς να έχει άδεια με σάπια καρεκλάκια. Βγάλτε τα στα κανάλια να σωθούν κι άλλα παιδιά. Κρίμα για τους γονείς, χάσανε ένα παιδάκι με τόσα όνειρα, αύριο θα έφευγε για τη σχολή Ικάρων, θα πήγαινε στην Αεροπορία. Κρίμα δεν είναι; Τι να την κάνω εγώ τη δικαίωση; Ήταν ένα παιδί μάλαμα» δήλωσε ο παππούς του για τον 19χρονο Γιάννη που ήταν το τρίτο του εγγόνι.

Ο κολλητός του φίλος δήλωσε στις κάμερες: «Σαν αδερφό μου τον είχα, τι να πω έτσι τα έφερε η ζωή, μου λείπει πάρα πολύ και θα κάνω τα πάντα να μείνω δίπλα στην οικογένειά του και στα αδέρφια του. Με τίποτα δεν μπορώ να χωνέψω τον τρόπου που το έμαθα. Ήμουν στο σπίτι έτοιμος να κοιμηθώ μετά τη δουλειά και με παίρνει ο κολλητός μου τηλέφωνο και μου λέει τι έγινε. Παίρνω τον αδερφό του συγκλονισμένος και στο τηλέφωνο λιποθύμησε ενώ μιλούσαμε. Θα πήγαινε στην Αεροπορία, να ήταν δίπλα στον μπαμπά του, το είχε σαν στόχο».

Διαβάστε ακόμη: