Σοκάρουν τα πέντε βασικά συμπεράσματα του πραγματογνώμονα της εισαγγελίας από την αυτοψία που έκανε στο λούνα παρκ του τρόμου στη Χαλκιδική.

Ο 19χρονος Γιάννης χάθηκε γιατί έσπασε η μεταλλική βάση του μηχανήματος, λόγω εκτεταμένης διάβρωσης των στοιχείων και λόγω της παλαιότητάς του.

Χαλκιδική: Τι έδειξε το πόρισμα του πραγματογνώμονα

«Διάβρωση με πληροφορούν εξειδικευμένοι κατασκευαστές συστημάτων. Δεν μπορεί να προκληθεί μέσα σε έξι μήνες, ένα χρόνο, όμως δεν θα επιτρέψω να κινδυνεύουν χιλιάδες άλλα παιδιά ανυποψίαστα. Εμένα μου το σκοτώσανε με τον πιο άσχημο τρόπο. Απλά μου το σκοτώσανε και μου το κλέψανε καμιά δεκαπενταριά άτομα γιατί ένας δεν θα μπορούσε», είπε ο πατέρας του 19χρονου.

Στο πόρισμα ο εμπειρογνώμονας της εισαγγελίας τονίζει ότι η θραύση της βάσης θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή, ανεξάρτητα από την ταχύτητα λειτουργίας του μηχανήματος. Το μοιραίο παιχνίδι, όπως είχε αποκαλύψει το MEGA, ήταν ιδιοκατασκευή με επιμέρους εξαρτήματα που είχαν συγκολληθεί, ενώ η αστοχία της βάσης ήταν προβλέψιμη και έπρεπε να είχε εντοπιστεί πριν από το δυστύχημα.

«Πρόκειται για σάπια μηχανήματα, όπου σκότωσαν το παιδί μου. Διαπιστώσαμε κατασκευές οι οποίες ήταν κομμάτι – κομμάτι, πρόκειται για πολύ σάπια μηχανήματα και μέσω της ιδιωτικής έρευνας που εγώ κάνω τα συγκεκριμένα μηχανήματα ήταν σάπια πολλά χρόνια πριν. Ούτως ή άλλως ο χειριστής και η μαρτυρία ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος χειριστής άλλαξε θέση τα παιδιά και όπως δήλωσε, είχε εντολή να μην μπαίνουν τα παιδιά γιατί ήτανε σάπια, το γνωρίζανε», συμπλήρωσε ο πατέρας του 19χρονου.

Όπως αποδεικνύεται από την αυτοψία του πραγματογνώμονα της οικογένειας Καμπαϊλή και αποκαλύπτει το MEGA, η τραγωδία με τον 19χρονο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν ο χειριστής του παιχνιδιού δεν έβαζε το crazy dance στο ανώτατο όριο των 60 αμπέρ, που είχε ως αποτέλεσμα ο άτυχος Γιάννης να εκσφενδονιστεί στα κάγκελα.

Ο τραυματισμός του, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, δεν θα ήταν θανάσιμος αν ο χειριστής είχε βάλει το παιχνίδι στα 50 αμπέρ, καθώς το σημείο πτώσης θα ήταν διαφορετικό και όχι πάνω στα κάγκελα.

Χαλκιδική: Χωρίς λούνα παρκ το πανηγύρι στον Άγιο Μάμα

Την ίδια ώρα, δεν θα ανοίξει τελικά το λούνα παρκ στο πανηγύρι στον Αγιο Μάμα Χαλκιδικής, καθώς ο μηχανικός που ήταν να κάνει την αυτοψία και να βεβαιώσει για την ασφάλεια των παιχνιδιών, δεν εμφανίστηκε.

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας έχει κινηθεί ήδη νομικά κατά του μηχανικού στέλνοντας του εξώδικο.

Διαβάστε ακόμη: