Από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου προήλθε ο θάνατος της 16χρονης κοπέλας από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στη Χαλκιδική, τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από γεύμα με φίλους της σε κατάστημα εστίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παραπάνω επιβεβαιώνεται από την ιατροδικαστή εξέταση που διενεργήθηκε στην σορό της άτυχης κοπέλας, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων τα οποία θα ρίξουν περισσότερο «φως» σχετικά με τις συνθήκες θανάτου.

Στα χέρια των φίλων της ξεψύχησε η 16χρονη Δήμητρα που κατανάλωσε φαγητό σε κατάστημα εστίασης στη Χαλκιδική και λίγα λεπτά αργότερα φέρεται να υπέστη αλλεργικό σοκ.

Ο φίλος της που βρίσκονταν μαζί της για διακοπές στην περιοχή της Χανιώτης στη Χαλκιδική, περιγράφει καρέ – καρέ πώς η άτυχη 16χρονη που είχε δυσανεξία στην λακτόζη και αλλεργία στα γαλακτοκομικά, άφησε την τελευταία της πνοή στη μέση του δρόμου, μετά το χοτ-ντογκ που κατανάλωσε στο μαγαζί, στο οποίο έκατσαν για φαγητό, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Όπως λέει ο 18χρονος Γιάννης “ηταν γύρω στις 3 τα ξημερώματα και είπαμε με τα κορίτσια να πάμε μία βόλτα. Πεινάσαμε και πήγαμε για φαγητό. Καθίσαμε στο μαγαζί και περίπου στις 04.00 παραγγειλαμε χοτ ντόγκ. Η Δήμητρα είχε την αλλεργία της και είπε να μη βάλουν μέσα μουστάρδα γιατί δεν έπρεπε να φάει. Φάγαμε και φύγαμε πριν κλείσει το μαγαζί περίπου στις 04.40. Μιλήσαμε με κάποιους γνωστούς μας που είδαμε στην πλατεία και η Δήμητρα είπε σε ένα από τα κορίτσια ότι δεν αισθάνεται καλά και να πάμε σπίτι για να πάρει τα φάρμακά της. Δεν αισθανόταν καλά, καθίσαμε και είδαμε ότι χειροτερεύει”, περιγράφει ο νεαρός.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=133&v=4_sXBJ_5HJY&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2F&embeds_referring_origin=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Όπως λέει, η αστυνομία έφτασε πολύ πιο γρήγορα από το ασθενοφόρο και πήρε δείγμα από το κατάστημα, όπως του μετέφεραν τα παιδιά που ήταν μαζί στο μαγαζί.

“Όταν πήγα στο Κέντρο Υγείας για να ρωτήσω τι έγινε, μου απάντησαν “κάνε μας μήνυση”. Όταν ρώτησα τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας να μου δείξει πότε τελειώνει η μία βάρδια και πότε πιάνει η επόμενη, αυτός μου είπε να τους κάνω αν θέλω μήνυση”, είπε.

Ο κ. Αραμπατζής εξήγησε ότι “η Δήμητρα είχε δυσανεξία στην λακτόζη. Στο ιστορικό της, στα 16 χρόνια, δεν έχει πάθει ποτέ αλλεργία γιατί γνώριζε τι έτρωγε, πρόσεχε πάρα πολύ τον εαυτό της και την προσεχαμε και όλοι εμείς. Στα μαγαζιά που πήγαινε έτρωγε πάντα αυτά που έπρεπε γιατί τους ενημέρωνε. Πρόσεχε τα πάντα. Ρωτούσε συνέχεια “σίγουρα τα έχετε ελέγξει;” όταν έβγαινε έξω”.

Πρόσθεσε, δε, πως “αυτό που έπαθε δεν ήθελε ποτέ να το βιώσει. Τα άλλα κορίτσια παρήγγειλαν κρέπες και αυτή ήθελε χοτ-ντογκ γιατί ήξερε ότι δε μπορεί να φάει κάτι που είχε γάλα ή τυρί. Σίγουρα θα ρώτησε τι είχε μέσα το χοτ ντόγκ. Τώρα ότι έγινε ήταν από αμέλεια του σερβιτόρου, του ιδιοκτήτη, δε ξέρω πιανου, εγώ ακόμα δε μπορώ να ρίξω πουθενά ευθύνες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι από τη στιγμή που έφαγε κάτι έγινε αυτό που έγινε”.

“Το κορίτσι πήγε έφαγε και σκοτώθηκε γιατί ο μαγαζάτορας δεν έλεγξε τι έβαλε μέσα και τα έδωσε στον κόσμο χωρίς να ψάξει, χωρίς να αναρωτηθεί τι υλικά αγοράζουν”, υπογράμμισε ο γαμπρός της 16χρονης.

Διαβάστε περισσότερα