Νέα στοιχεία για τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική έρχονται στο φως.

Η αυτοψία του διορισμένου πραγματογνώμονα έδειξε πολλές παρατυπίες και κενά με αποτέλεσμα άμεσα να γίνει ανάκληση λειτουργίας για τις δυο πισίνες που υπάρχουν.

Χαλκιδική: To ξέσπασμα του παππού της 8χρονης που πνίγηκε

Ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού ξεσπά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Το παιδί ήταν για πολλή ώρα στην πισίνα και δεν το είδε κανείς, υποστηρίζει αναφέροντας πως η αδερφή της 8χρονης την έψαχνε αρκετή ώρα.

«Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Ακόμα δεν έχουμε καμία ενημέρωση, απολύτως καμία. Καμία ενημέρωση, κανένα ενδιαφέρον αν και να το βράσω το ενδιαφέρον τους» αναφέρει ο παππούς της 8χρονης στο Star.

Η οικογένεια της 8χρονης ζητά απαντήσεις για την τραγωδία που χτύπησε το σπίτι της. Ο παππούς του κοριτσιού πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας. Εκεί έμαθε ότι η 19χρονη ομαδάρχισσα ισχυρίζεται ότι το παιδί ήταν στην τραπεζαρία και ανακάλυψαν ότι έλειπε όταν έγινε η καταμέτρηση στο σπιτάκι που έμεναν.

Η ναυογοσώστρια, όπως αποκάλυψε το Star, ισχυρίστηκε ότι στις 13:15 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν ήταν κανείς στην πισίνα. «Λένε ψέματα» ξεσπά ο παππούς του κοριτσιού.

«Το παιδί μας μπορεί να ήταν πνιγμένο κάτω και να μην το είδε. Αυτή την υποψία έχω. Γιατί η αδερφή της, είναι μεγαλύτερη, ήταν μαζί. Η αδερφή της την έψαχνε αρκετή ώρα. Και τα άλλα τα παιδιά δυσανασχέτησαν και λένε “πρέπει να βρούμε την Αγγελικούλα”. Χάθηκε η Αγγελική. Ούτε στην τραπεζαρία ήταν που ισχυρίζονται. Δεν πήγε ποτέ για φαγητό. Όλα όσα ισχυρίζονται είναι ψεύδη, για να καλύψουν τον εαυτό τους. Θα βγουν στην επιφάνεια όλα», ισχυρίζεται ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Χαλκιδική: Ανάκληση των αδειών λειτουργίας στις δύο πισίνες της κατασκήνωσης

Οι δύο πισίνες της κατασκήνωσης έκλεισαν με απόφαση όχι των υπευθύνων αλλά μετά το έκτακτο συμβούλιο του Δήμου Κασσάνδρας. Είχαν στα χέρια τους την αυτοψία του διορισμένου πραγματογνώμονα που έγινε με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής.

Στο έγγραφο αναφέρονται σοβαρές παρατυπίες:

  • Στα χαρτιά εμφανιζόταν ως υπεύθυνος λειτουργίας πισίνας, υπάλληλος που δεν έχει προσληφθεί το 2024.
  • Η περίφραξη γύρω από την πισίνα που έγινε το κακό, δεν ήταν επαρκής. Ένα τμήμα της έχει κατασκευαστεί με θάμνους αντί για κάγκελα ύψους 1,20 μ. όπως είναι το σωστό, ενώ υπήρχαν και άλλα κενά που σημαίνει ότι ήταν δυνατή η πρόσβαση από μικρά παιδιά.

Στην δεύτερη πισίνα:

  • δεν υπήρχαν σωσίβια αλλά και το απαιτούμενο κοντάρι, ενώ
  • δεν υπήρχε η σήμανση για τα βάθη της.

Χαλκιδική: Με προδιαγραφές ενηλίκων η μοιραία πισίνα

Το Star αποκάλυψε και ένα ακόμη στοιχείο. Η πισίνα αναψυχής όπου πνίγηκε το κοριτσάκι είχε μέγιστο βάθος που έφθανε έως τα 2.40 μέτρα. Είχε κλίση που ξεκινούσε από τα 90 εκατοστά. Μία πισίνα, δηλαδή, για ενήλικες και όχι για παιδιά δημοτικού.

Η πισίνα για αυτές τις ηλικίες θα έπρεπε να είναι παιδική και με βάθος το πολύ 45 εκατοστά.

Διαβάστε ακόμη: