Νεκρή εντοπίστηκε μια 8χρονη σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (13/8).

Τα παιδιά βγήκαν από την πισίνα, η οποία διαθέτει ναυαγοσώστη, πήγαν για φαγητό και όταν επέστρεψαν στις σκηνές για μεσημεριανή κατάκλιση, έγινε καταμέτρηση.

Χαλκιδική: Πώς συνέβη η ανείπωτη τραγωδία

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει την καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια.

Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε στις 15.30 από το ΕΚΑΒ, που είχε ήδη σπεύσει στην κατασκήνωση με δύο ασθενοφόρα και συνοδεία γιατρού.

Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασηληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 19χρονης ομαδάρχισσας που ήταν υπεύθυνη στο σπιτάκι όπου διέμενε το οκτάχρονο κορίτσι και του υπεύθυνου της κατασκήνωσης ενώ στο κάδρο παραμένει ο ναυαγοσώστης.

Η 19χρονη συνελήφθη με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης, όταν δηλαδή κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Χαλκιδική: Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα

Σχεδόν 12 ώρες μετά το τραγικό συμβάν η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση.

Πρόκειται για την Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε. που λειτουργεί μια από τις πιο γνωστές κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, παρουσιάζοντας συνοπτικά όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του μοιραίου συμβάντος:

Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.

Διαβάστε ακόμη: