Τους μη εμβολιασμένους χτυπά πια ο κορωνοϊός που έχει μετατραπεί στις ΗΠΑ σε «πανδημία των ανεμβολίαστων» την ώρα που η επιβάρυνση της χώρας αυξάνεται επικίνδυνα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, η Δρ. Rochelle Walensky επικεφαλής του CDC, τόνισε ότι τα κρούσματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 70% την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές στο νοσοκομείο αυξήθηκαν κατά 36%, ενώ οι θάνατοι παρουσίασαν άνοδο κατά 26%. Σχεδόν όλες οι εισαγωγές στο νοσοκομείο και οι θάνατοι, τονίζει είναι μεταξύ των μη εμβολιασμένων.

Οι μολύνσεις θα αυξηθούν στις ΗΠΑ σε περιοχές με ανεμβολίαστους

Από την πλευρά του ο συντονιστής του Λευκού Οίκου COVID-19, Jeff Zients, για ακόμη μια φορά ανέφερε ότι η πανδημία «αυτή που απειλεί κατά κύριο λόγο τους ανεμβολίαστους».

Όπως είπε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν περιμένει ότι οι μολύνσεις θα αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες λόγω της εξάπλωσης της κορωνοϊού σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Τέσσερις πολιτείες αντιπροσώπευαν το 40% των νέων κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα, με ένα στα πέντε να προέρχονται από τη Φλόριντα.

Ωστόσο, ο Zients τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αυξημένα κρούσματα οδηγούν περισσότερους ανθρώπους από αυτές τις περιοχές να εμβολιαστούν με ρυθμούς πιο γρήγορα από τον εθνικό μέσο όρο.