Ξεκίνησε η ναυπήγηση για λογαριασμό της Capital Gas Ship Management του πρώτου, παγκοσμίως, πολυαεριοφόρου πλοίου χαμηλής πίεσης LCO2. Πρόκειται για πλοίο το οποίο θα μεταφέρει υγροποιημένο διοξείδιο του άνθρακα στην προσπάθεια της πράσινης μετάβασης της ναυτιλίας. Πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο στη ναυτιλιακή τεχνολογία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε η τελετή την κοπής του χάλυβα του «Active», του πρώτου πολυαεριοφόρου χαμηλής πίεσης LCO2 στον κόσμο. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή στη συνεχή δέσμευση της βιομηχανίας για βιωσιμότητα και καινοτομία.

Το πλοίο μεταφοράς LCO2 ‘Active’ σχεδιάστηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ανταγωνιστικές ως προς το κόστος και περιβαλλοντικά υπεύθυνες λύσεις για τη μεταφορά υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα. Καθώς εντείνεται η παγκόσμια πίεση για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αυτή η νέα κατηγορία πλοίων αποκτά καθοριστική σημασία για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα.

«Η σημερινή τελετή κοπής του χάλυβα αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής μας στην προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον ναυτιλιακών λύσεων και της δέσμευσής μας στη ναυτιλία της ενεργειακής μετάβασης» δήλωσε ο Μίλτος Ζήσης, διευθύνων σύμβουλος της Capital Gas Ship Management:

«Το πλοίο LCO2 carrier ‘Active’ αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός στην αποστολή μας να υποστηρίξουμε τους παγκόσμιους κλιματικούς στόχους και να ηγηθούμε της βιομηχανίας σε βιώσιμες πρακτικές».

Το πλοίο διαθέτει υπερσύγχρονη τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την αποτελεσματικότητα, την ευελιξία και την ασφάλεια στη μεταφορά LCO2, εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση της Capital Gas Ship Management ως κορυφαίου παρόχου λύσεων θαλάσσιων μεταφορών.

Διαβάστε ακόμη: