Οι δρόμοι έξω από το φεστιβάλ Burning Man θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα για τους περίπου 72.000 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν για τρίτη μέρα στην έρημο της Νεβάδα, μετά από έντονες βροχοπτώσεις που έπνιξαν τους χώρους με λάσπη μέχρι τον αστράγαλο, πολύ πηχτή για να οδηγήσουν.

Οι δρόμοι που οδηγούσαν μέσα και έξω από την εκδήλωση Black Rock Desert ήταν κλειστοί το Σάββατο και οι διοργανωτές της εκδήλωσης επέβαλαν εντολές καταφυγίου.

Οι παρευρισκόμενοι κλήθηκαν να εξοικονομήσουν τρόφιμα, νερό και καύσιμα αφού ο κατακλυσμός κατέστησε σχεδόν αδύνατη την κίνηση των οχημάτων στην επιφάνεια, δήλωσαν οι αρχές.

Η απομακρυσμένη περιοχή στη βορειοδυτική Νεβάδα επλήγη με βροχή δύο έως τριών μηνών –έως 0,8 ίντσες– μέσα σε μόλις 24 ώρες μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου.

Περίπου 72.000 άνθρωποι παραμένουν στο χώρο, σύμφωνα με μια ενημέρωση την Κυριακή το βράδυ από τους διοργανωτές του Burning Man.

Το εβδομαδιαίο φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί να τελειώσει τη Δευτέρα, αλλά δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα επιτραπεί στους παρευρισκόμενους να φύγουν με το αυτοκίνητο από την περιοχή.

«Οι δρόμοι στην Black Rock City παραμένουν πολύ βρεγμένοι και λασπώδεις για να ανοίξουν επίσημα για το Exodus την Κυριακή 9/3», δήλωσαν οι διοργανωτές του Burning Man την Κυριακή το βράδυ.

Ηλιοφάνεια και ξηρές συνθήκες θα αναπτυχθούν στη δυτική Νεβάδα τη Δευτέρα, «επιτρέποντας σημαντική βελτίωση των συνθηκών με λάσπη στο φεστιβάλ Burning Man», δήλωσε ο μετεωρολόγος του CNN.

Διαβάστε ακόμη: