Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς είναι και επισήμως ελεύθερη από τα καταδυναστευτικά δεσμά της κηδεμονίας που είχε εδώ και 13 χρόνια ο πατέρας της Τζέιμι.

Την Παρασκευή, η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της κομητείας του Λος Άντζελες, Μπρέντα Πένι, αποφάσισε υπέρ του αιτήματος της τραγουδίστριας για τον τερματισμό της κηδεμονίας, η οποία δεν απορρίφθηκε από κανέναν από τα εμπλεκόμενα μέρη.

Στο πλαίσιο της απόφασης, η δικαστής δήλωσε ότι ένας λογιστής που υπηρέτησε ως προσωρινός επιτηρητής της κηδεμονίας θα πρέπει να διατηρήσει κάποιες εξουσίες προκειμένου να διευθετήσει τρέχοντα οικονομικά ζητήματα.

Η υπόθεση Σπίαρς αλλάζει τη νομοθεσία στις ΗΠΑ

Μιλώντας έξω από το δικαστήριο και απευθυνόμενος προς τους θαυμαστές της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, ο δικηγόρος της τραγουδίστριας, Μάθιου Ρόσενγκαρτ, εξήρε το «θάρρος» της καθ’ όλη τη διάρκεια των δικαστικών ακροάσεων.

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος που «έριξε φως στις συντηρητικές διαδικασίες από την Καλιφόρνια έως τη Νέα Υόρκη» καθώς μετά την υπόθεση της Μπρίντεϊ Σπίαρς ψηφίστηκε νέα νομοθεσία «για να διασφαλιστεί ότι συντηρητικές διαδικασίες όπως αυτή… δεν θα ξανασυμβούν».

«Νομίζω ότι θα κλάψω», είπε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς

Η ίδια η Μπρίτνεϊ Σπίαρς χαρακτήρισε την ευτυχή κατάληξη της μακράς δικαστικής διαμάχης ως «την καλύτερη μέρα που υπήρξε ποτέ». «Νομίζω ότι θα κλάψω», δήλωσε στους 35 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Η δικαστής στο Λος Άντζελες έθεσε την Παρασκευή τέρμα στην κηδεμονία που είχε συσταθεί από τον πατέρα της 39χρονης τραγουδίστριας το 2008 με άμεση ισχύ.

Κατέθεσε τα όπλα ο Τζέιμι Σπίαρς

Ο πατέρας της, Τζέιμι, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ήταν «αναγκαία» η κηδεμονία, αλλά παρόλα αυτά συμφώνησε ότι ήρθε η ώρα να η Μπρίντεϊ Σπίαρς «ξαναπάρει τον έλεγχο της ζωής τη».

Ακόμη και σήμερα, ο πατέρας της επιμένει πως όσα έκανε τα έκανε για το καλό της κόρης του. «Η ζωή της βρισκόταν σε σύγχυση και είχε σωματική, συναισθηματική, ψυχική και οικονομική δυσχέρεια», ανέφεραν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Τζέιμι Σπίαρς σε προηγούμενες καταθέσεις στο δικαστήριο.

Μέσω της κηδεμονία, ο Τζέιμι είχε εξουσία επί των οικονομικών της και των αποφάσεων για την καριέρα της καθώς και επί σημαντικών προσωπικών θεμάτων, όπως οι επισκέψεις της με τους έφηβους γιους της και το αν μπορεί να ξαναπαντρευτεί.