Μια σειρά από προορισμούς ακυρώνει η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways έως τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία βάζει “χειρόφρενο” σε πτήσεις προς Μαϊάμι, Χονγκ Κονγκ και Τόκιο.

Οπως είπε απέσυρε τα δρομολόγια λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού την ώρα που η ζήτηση αυξάνεται σημαντικά ύστερα από την άρση των περιορισμών τον Covid.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο City A.M. το δρομολόγιο του Χονγκ Κονγκ ακυρώθηκε λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών εισόδου για τον Covid ενώ εκτός από την British Airways και οι Quantas και Virgin Atlantic είχαν επίσης καθυστερήσει να επαναφέρουν τα δρομολόγια στην  πόλη.

Χιλιάδες επιβάτες σε αναμονή

Η αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε ότι οι πτήσεις προς Μαϊάμι θα εκτελούνται εν μέρει από τον συνεργάτη της, την American Airlines, και ο ίδιος αριθμός πτήσεων, τρεις αναχωρήσεις από το Χίθροου την ημέρα, θα συνεχιστεί. Αυτό έρχεται αφότου η BA ακύρωσε περισσότερες από 100 πτήσεις προς την Ευρώπη αυτή την εβδομάδα, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει πάνω από 10.000 επιβάτες και πολλά αεροπορικά ταξίδια.

Πριν λίγες ημέρες 100 πτήσεις ακυρώθηκαν, αφού βασικές αεροπορικές εταιρείες, όπως η BA και η easyJet αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε προσωπικό.