Την μελέτη της χορήγησης του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών ανακοίνωσε στο Twitter ο CEO της εταιρίας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Πρόκειται για μια ουσιαστική μελέτη για την περαιτέρω αξιολόγηση του εμβολίου η οποία σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά εάν επιβεβαιωθεί η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, θα προστατεύσει τόσο την κοινωνία όσο και τα παιδιά.

«Αν και τα δεδομένα δείχνουν ότι η σοβαρή νόσηση covid είναι σπάνια στα παιδιά, ο εκτεταμένος εμβολιασμός είναι ένα κρίσιμο εργαλείο προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε αρχίσει να δοσολογούμε συμμετέχοντες ηλικίας 5 έως 11 ετών σε μια παγκόσμια μελέτη», είπε ο CEO της Pfizer στο Twitter.

Εμβόλιο και για έφηβους

Οι Pfizer και BioNTech έχουν επίσης καταθέσει αντίστοιχη αίτηση και στις αμερικανικές αρχές, και σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύντριας του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών Ροσέλ Γουαλένσκι στο αμερικανικό δίκτυο ABC, η άδεια χρήσης για τις ηλικίες 12-15 ετών αναμένεται να παρασχεθεί στα μέσα Μαΐου.

Ο επικεφαλής της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν, είχε δηλώσει ότι ως το Ιούλιο θα έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών για τον εμβολιασμό των ηλικιών 5-12 ετών, και ως τον Σεπτέμβριο αυτά για βρέφη από 6 μηνών έως 5 ετών.