Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα « Le Figaro», ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού. Επιπλέον, ανακοινώνει μία μεγάλη επένδυση στη Γαλλία εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο φαρμακευτικός κολοσσός αποφάσισε να επενδύσει.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρλά σύντομα όλοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν και πάλι σε μια κανονική ζωή.

Μπουρλά στη Le Figaro: «Την άνοιξη πιθανότατα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω»

«Θα πάρουμε σύντομα τη ζωή μας πίσω… είμαστε σε καλή θέση να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», διαβεβαίωσε ο Έλληνας CEO της Pfizer.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού ανέλυσε στη Figaro την κρίση της Covid-19 και τη συνεχιζόμενη επανάσταση στη φαρμακοβιομηχανία.

«Με το εμβόλιο και τη θεραπεία της κατά της Covid-19, η Pfizer έχει καθιερωθεί ως ο πιο προηγμένος φαρμακευτικός κολοσσός στον αγώνα κατά της πανδημίας. Ο όμιλος θα επενδύσει περισσότερα από 520 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία σε διάστημα πέντε ετών. Αφενός, ενισχύει τις παραγωγικές της ικανότητες, μέσω συμφωνίας με τη Novasep, η οποία θα παράγει το δραστικό συστατικό Paxlovid, το φάρμακο κατά του κορωνοϊού, στο εργοστάσιό της στο Mourenx. Από την άλλη, η Pfizer θα επενδύσει σε γαλλικές βιοτεχνολογίες και θα αυξήσει σημαντικά τις κλινικές της δοκιμές με Γάλλους ασθενείς» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Αναλύοντας την επένδυση της Pfizer στη Γαλλία, ο κ. Μπουρλά τονίζει ότι η εταιρεία του θα αναθέσει στη γαλλική Novasep μέρος της παγκόσμιας παραγωγής του αντιικού χαπιού κατά του κορονοϊού «Paxlovid».

Αυτή η θεραπεία θα μείωνε τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου των ασθενών κατά 89% εντός τριών ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων της νόσου Covid, σύμφωνα με την Pfizer.

Το αμερικανικό εργοστάσιο με έδρα τη Γαλλία, όπως προσθέτει, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό και η εταιρεία σχεδιάζει πιθανή επέκταση παραγωγής και «σε άλλες εγκαταστάσεις της Novasep προκειμένου να αυξήσει σημαντικά τον όγκο από το 2023».

Η Pfizer σχεδιάζει επίσης να επενδύσει εκτενέστερα στη γαλλική βιοτεχνολογία, ιδιαίτερα στους τομείς της ογκολογίας, των σπάνιων ασθενειών, των αυτοάνοσων νοσημάτων και του mRNA.

Στην ερώτηση γιατί η Pfizer προτίμησε να κάνει μία μεγάλη επένδυση στη Γαλλία, ο Αλβέρτος Μπουρλά λέει χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας άνοιξε τις πόρτες, καλωσορίζοντας τις ξένες επενδύσεις, ιδιαίτερα τις βιομηχανικές επενδύσεις. Οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν κατέστησαν τη Γαλλία μία χώρα πολύ ανταγωνιστική. Επιπλέον, η τεχνογνωσία στις τεχνολογίες του τομέα υγείας είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη».

 

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο κορωνοϊός θα μείνει για μια δεκαετία