Η κλιματική αλλαγή είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα και αποτελεί απειλή για την ασφάλεια παγκοσμίως.

Με αυτά τα λόγια θέλησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ να τονίσει ότι η Γηραιά ήπειρος θα σταθεί αρωγός σε παγκόσμιο επίπεδο στα κράτη που βιώνουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα με ανάρτησή του στο twitter ο Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε: «Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη των πληγέντων, από τις πυρόπληκτες περιοχές στην Ελλάδα έως τα θύματα των τυφώνων στις Φιλιππίνες».

Και προσθέτει στην ανάρτησή του: «Αυτό το καλοκαίρι, οι φυσικές καταστροφές προκαλούν καταστροφές σε όλο τον κόσμο, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές καταστρέφοντας σπίτια και μέσα διαβίωσης. Σε όλη τη Μεσόγειο, οι πυρκαγιές προκαλούν όλεθρο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Σλοβενία και η Γεωργία έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό από πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στις πυρκαγιές στην Ελλάδα αναφέρθηκε με άρθρο του το Euronews που κάνει λόγο για καταστροφικά αποτελέσματα και μεγάλη επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Η έκταση που κάηκε είναι μεγαλύτερη από το Λονδίνο, σημειώνει το δημοσίευμα που παραθέτει δεδομένα και στοιχεία που περιγράφουν το μέγεθος της καταστροφής που έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επιτροπή παρακολούθησης της ατμόσφαιρας Copernicus, οι φωτιές απελευθέρωσαν στην ατμόσφαιρα ένα μεγατόνο (ένα εκατομμύριο τόνους) εκπομπών CO2.

Προκειμένου να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το μέγεθος, ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με τη ρύπανση που παράγεται από την κίνηση 222.5000 αυτοκινήτων σε ένα χρόνο, 500.000 κιλά άνθρακα που καίγονται ή 2,3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που καταναλώνονται.

Διαβάστε ακόμη: