Βροχή οι κατηγορίες κατά της Temu, καθώς ήδη στις αρχές του 2024, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Παιχνιδιών εντόπισε κινδύνους ασφαλείας στο 95%των παιδικών παιχνιδιών που πωλούνται μέσω Temu. Το ίδιο και ο Γερμανικός Σύνδεσμος Καταναλωτών, ο οποίος εδώ και καιρό προειδοποιεί για ανάλογα περιστατικά ενώ έχει ήδη κάνει σχετική αναφορά στην πλατφόρμα την περασμένη άνοιξη.

Από τον Νοέμβριο όμως η πίεση κατά της Temu έχει αυξηθεί. Η ΕΕ κινείται πλέον νομικά κατά της πλατφόρμας. Η λίστα με τις κατηγορίες είναι μεγάλη, με βασικά ζητήματα την εισαγωγή παράνομων προϊόντων που δεν πληρούν τους κανόνες της ΕΕ. Επιπλέον, υπάρχουν κατηγορίες για πλασματικές εκπτώσεις, ψεύτικες αξιολογήσεις, έλλειψη στοιχείων εμπόρων.

Ποιο είναι το επιχειρηματικό μοντέλο της Temu;

Η πλατφόρμα διαδικτυακών πωλήσεων Temu έκανε την εμφάνισή της στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2022, με στόχο να παρέχει στους Αμερικανούς πρόσβαση σε κινέζικα προϊόντα. Από τότε η ανάπτυξή της ήταν ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι χαμηλές τιμές οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι η Temu λειτουργεί αποκλειστικά ως μεσάζων. Οι παραγγελίες αποστέλλονται απευθείας από τις αποθήκες κατασκευαστών ή εμπόρων που βρίσκονται στην Κίνα. Από αυτές η Temu λαμβάνει προμήθεια, γεγονός που της επιτρέπει να αποφεύγει σε μεγάλο βαθμό και το κόστος της αποθήκευσης. Ωστόσο αυτό επιφέρει και μεγαλύτερους χρόνους παράδοσης των προϊόντων.

Διαβάστε ακόμη: