Σε μία κρίση ειλικρίνειας και με διάθεση εξομολόγησης, ο frontman των U2, Μπόνο, αποκάλυψε πολλά από τα τραγούδια του συγκροτήματός του τον κάνουν να νιώθει αμηχανία και ότι δεν του αρέσει πολύ το όνομά τους.

Το συγκρότημα, έχει πουλήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια άλμπουμ σε μια καριέρα 40 ετών. Ωστόσο, μιλώντας στο podcast του Awards Chatter, ο 61χρονος μουσικός είπε ότι, δυσκολεύεται να ακούσει τη μουσική τους.

Μάλιστα, συνέχισε να ξαφνιάζει τους θαυμαστές του, προσθέτοντας ότι η φωνή του ακούγεται «πολύ κουρασμένη» σε προηγούμενες ηχογραφήσεις. Ενώ ο Μπόνο συμφωνεί ότι η μπάντα του «ακούγεται καταπληκτικά», είπε ότι δεν του αρέσει καθόλου ο ήχος της δικής του φωνής. «Ήμουν στο αυτοκίνητο όταν ένα από τα τραγούδια μας βγήκε στο ραδιόφωνο και έγινα κατακόκκινος», είπε. «Απλά ντρέπομαι τόσο πολύ».

Από τα λίγα τραγούδια που αντέχει να ακούσει τη φωνή του είναι το Miss Sarajevo. «Aυτό που μπορώ να ακούσω περισσότερο είναι το Miss Sarajevo με τον Λουτσιάνο Παβαρότι. Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα με κάνουν να ανατριχιάζω λίγο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η μελωδία για την οποία «πιθανώς» είναι «πιο περήφανος» είναι το «Vertigo».

Εκτός όμως από τη φωνή του, ο Μπόνο αποκάλυψε πως αρχικά δεν είχε ενθουσιαστεί με το όνομα του συγκροτήματος. Ήταν ο πρώτος μάνατζέρ τους, ο Πολ ΜακΓκίνες, που τους έκανε να διατηρήσουν το όνομα λέγοντάς τους ότι ήταν «υπέροχο» και «θα έδειχνε καλό σε ένα μπλουζάκι – ένα γράμμα και ένας αριθμός».

Και απ’ό,τι φαίνεται εξακολουθεί να μην του αρέσει. «Στο μυαλό μας ήταν κάτι σαν το κατασκοπευτικό αεροπλάνο, U-boat, ήταν φουτουριστικό. Αποδείχθηκε ότι υπονοούσε αυτό το είδος συγκατάθεσης. Όχι, δεν μου αρέσει αυτό το όνομα. Ακόμα δεν μου αρέσει πολύ το όνομα». Εκτός από το δικό τους όνομα, σχολίασε και το όνομα των Beatles, λέγοντας πως «Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι ακόμα και το Beatles ήταν ένα κακό λογοπαίγνιο».

Ο Μπόνο είναι επίσης ο μεγαλύτερος επικριτής της φωνής του. «Έγινα τραγουδιστής, μόλις πρόσφατα. Ίσως δεν έχει συμβεί ακόμα στα αυτιά ορισμένων ανθρώπων και το καταλαβαίνω», είπε.