Ακόμα μια άσχημη νύχτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Μετά τους αποκλεισμούς της ΑΕΚ και του Άρη από Βελέζ και Αστάνα αντίστοιχα, ήρθε και η ήττα του ΠΑΟΚ από τη Μποέμιαν με 2-1 και… έδεσε το γλυκό!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που ήταν απαράδεκτη για 60’ έσωσε τα… προσχήματα στο τέλος, αλλά και πάλι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa Conference League. Η ομάδα του Λουτσέσκου βρέθηκε να χάνει 2-0 ωστόσο κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Νέλσον Ολιβέιρα (78′) -που σκόραρε στο επίσημο ντεμπούτο του- και να μείνει «ζωντανή» ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα στις 12 Αυγούστου.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος. Αρχικά, μόλις στο 2′ σε δύο χρόνους με τον Ολιβέιρα και τον Ζίβκοβιτς, για να έρθει στο 5′ ο Βαρέλα να πηδήξει πιο ψηλά από όλους, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και να στείλει με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Ενώ, στο 20′ ο Ολιβέιρα καθυστέρησε να εκτελέσει βγαίνοντας σε θέση τετ-α-τετ.

Παρόλα αυτά, γρήγορα φάνηκε η αδυναμία της ομάδας του Λουτσέσκου να αντιδράσει σωστά στις αμυντικές της μεταβάσεις, δεχόμενη φάσεις στις αντεπιθέσεις της Μποέμιαν. Η Ιρλανδική ομάδα άρχισε να ανεβάζει «στροφές» και πήρε το προβάδισμα στο 23′. Ο Μιχαηλίδης αντέδρασε λανθασμένα σε βαθιά μεταβίβαση, με τον Κέλι να το εκμεταλλεύεται, να γίνεται δέκτης της μπάλας, μπαίνοντας στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τα δεξιά και σπάζοντας στον Κόουτ, ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ για την Μποέμιαν.

Εκτός δύο φάσεων με τον Ελ Καντουρί (33′) και Καγκάβα (45′), ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και να απειλήσει ουσιαστικά. Αντίθετα, η σημαντικότερη στιγμή μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, άνηκε στους Ιρλανδούς, ωστόσο το σουτ που έπιασε εκτός περιοχής ο Ντεβόι, πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε αρκετά απειλητικά και στο δεύτερο μέρος, με τον Τάλμποτ να αποκρούει σε πρώτο χρόνο το σουτ του Εσίτι και τον Καγκάβα να μην μπορεί να πάρει το «ριμπάουντ» σε πλεονεκτική θέση. Κι αφού δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, ο ΠΑΟΚ είδε την Μποέμιαν να τον τιμωρεί στο 52′, με τον Κόουτ να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι με σουτ εκτός της περιοχής. Γκολ, στο οποίο φέρει ευθύνη κι ο Πασχαλάκης, καθώς του έφυγε η μπάλα από τα χέρια στην προσπάθειά του να την μπλοκάρει, αν κι έχει το «ελαφρυντικό» των πολλών σωμάτων που είχε μπροστά του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 63′, με τους Τζόλη, Μπίσεσβαρ και Κούρτιτς να παίρνουν τις θέσεις των Ελ Καντουρί, Καγκάβα και Εσίτι. Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του και εντέλει κατάφερε να βρει δίχτυα στο 78′, όταν ο Σβαμπ βρήκε με σέντρα τον Ολιβέιρα, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 2-1. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πετύχει κι άλλο γκολ χωρίς όμως αποτέλεσμα κι έτσι τώρα θα πρέπει να τα δώσει όλα στη ρεβάνς για να πάρει την πρόκριση.

Μποέμιαν (Κιθ Λονγκ): Τάλμπατ – Λάιονς, Κρόνγουολ (82′ Φίνερτι), Σ. Κέλι, Μπρέσλιν – Κόουτ (87′ Γουόρντ), Ντεβόι (76′ Λέβινγκστον), Μπάκλεϊ, Μπαρτ (88′ Γουίλσον) – Τζ. Κέλι, Τίρνι.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, – Εσίτι (63′ Κούρτιτς), Σβαμπ – Α. Ζίβκοβιτς (69′ Μουργκ), Καγκάβα (63′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (62′ Τζόλης) – Ολιβέιρα (82′ Σφιντέρσκι).