Η BMW προέβη σε νέα ανανέωση της σειράς 3, δύο χρόνια μετά την προηγούμενη, με αλλαγές στους κινητήρες και τον εξοπλισμό.

Οι κυριότερες αλλαγές, στην ηλεκτρική αυτονομία της plug-in hybrid έκδοσης 330e που φτάνει τα 100 χλμ, ενώ υπάρχουν προσθήκες και στον… ψηφιακό εξοπλισμό.

Η ανανεωμένη σειρά 3, θα διατίθεται τόσο σε κλασικό sedan όσο και σε Touring έκδοση, με πλήρη γκάμα κινητήρων και αναβαθμισμένη plug-in υβριδική έκδοση.

Δεν υπάρχουν αλλαγές στα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα, που απαρτίζονται από τέσσερα μοτέρ βενζίνης και τέσσερα diesel, (όλα τα diesel με υβριδικό σύστημα) με ισχύ από 150 μέχρι 374 ίππους για την εξακύλινδρη M340.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναβαθμισμένη plug-in υβριδική έκδοση, που χάρη στη νέα της μπαταρία  χωρητικότητας 19.5 kWh, προσφέρει 101 χλμ. και συνολική ισχύ συστήματος 292 ίππους. Η PHEV έκδοση της σειράς 3, διατίθεται τόσο σε πισωκίνητη, όσο και σε τετρακίνητη έκδοση και στις δύο παραλλαγές αμαξώματος.

Όλες οι εκδόσεις της ανανεωμένης «τριάρας» θα εξοπλίζονται με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων Steptronic της γερμανικής εταιρείας, με δυνατότητα αλλαγής των ταχυτήτων από τα paddles στο τιμόνι.

Μικρές τροποποιήσεις υπάρχουν και στις αναρτήσεις, με την τοποθέτηση νέων, πιο ανθεκτικών συνδέσμων και βάσεων αμορτισέρ.

Νέα διαθέσιμα χρώματα

Όσον αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, υπάρχουν νέα διαθέσιμα χρώματα, τα Arctic Race Blue και Fire Red (που απεικονίζονται στις φωτογραφίες), ενώ κατ’ επιλογή διατίθενται και νέες ζάντες 19 ιντσών, που συνδυάζονται με το πακέτο «Μ». Στο εσωτερικό, έχει τοποθετηθεί ανασχεδιασμένο τιμόνι, με καλύτερη αίσθηση, νέες επενδύσεις στα καθίσματα και το νέο λειτουργικό BMW Operating System 8.5, που ενσωματώνει τη λειτουργία του κλιματιστικού στην κυρτή, κεντρική οθόνη.

H παραγωγή της ανανεωμένης σειράς 3 θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούλιο, με τα μοντέλα που προρίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο.

Διαβάστε ακόμη: