Η μονάδα της China Evergrande Group στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχει πληρώσει μισθούς σε ένα μέρος του προσωπικού της και έχει μείνει πίσω στις πληρωμές ενός αριθμού προμηθευτών για εργοστασιακό εξοπλισμό, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι αυτό αποτελεί απόδειξη ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός όμιλος αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο και εκτός του βασικού πυρήνα των δραστηριοτήτων του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δυσκολίες ταμειακών ροών σημαίνουν ότι η China Evergrande New Energy Vehicle Group Ltd. ενδέχεται να χάσει τον στόχο της να ξεκινήσει μαζικές παραδόσεις οχημάτων το επόμενο έτος, δεδομένου ότι η δοκιμαστική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στα εργοστάσιά της στη Σαγκάη και το Γκουανγκζού έχει περιοριστεί.

Μονάδα της Evergrande: Δεν έχει καταβάλει τη δεύτερη μισθοδοσία του μήνα

Οι ίδιες πηγές λένε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι της Evergrande NEV πληρώνονται στην αρχή κάθε μήνα και πάλι στις 20, ωστόσο για ορισμένα στελέχη μεσαίου επιπέδου η δεύτερη μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου δεν έχει καταβληθεί.

Εν τω μεταξύ, αρκετοί προμηθευτές εξοπλισμού άρχισαν να αποσύρουν το προσωπικό τους από τις εγκαταστάσεις των δύο πόλεων ήδη από τον Ιούλιο, καθώς δεν έχουν γίνει πληρωμές για μηχανήματα στα εργοστάσια του Evergrande NEV.

Οι άνθρωποι αυτοί ήταν εκεί για να κάνουν προσαρμογές και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα με τον εξοπλισμό, αναφέρουν οι πηγές. Τώρα που έχουν αποχωρήσει, η εταιρεία αναγκάστηκε να βασίζεται στο δικό της προσωπικό, το οποίο δεν είναι εξοικειωμένο με τον εξοπλισμό, κάτι που έχει οδηγήσει να κατασκευάζονται σε καθημερινή βάση λίγα μόνο δοκιμαστικά οχήματα.

Οι εκπρόσωποι του Evergrande NEV δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια. Η μονάδα αυτή είναι ένα μικρό μέρος της εκτεταμένης αυτοκρατορίας της Evergrande, η οποία περιλαμβάνει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τράπεζα, αλλά εξαρτάται κυρίως από τις πωλήσεις διαμερισμάτων κατοικιών.

Η υπόθεση της Evergrande έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς αρκετοί μιλούν για ντόμινο εξελίξεων, παρομοιάζοντάς την με τη Lehman.

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν τις εξελίξεις και περιμένουν να δουν εάν το Πεκίνο θα επιχειρήσει να βρει λύση, αντί να επιτρέψει μια χαοτική κατάρρευση.