Ένα τεράστιο μπλε διαμάντι με το παρατσούκλι «Bleu Royal» πρόκειται να πουληθεί από τον οίκο Christie’s αυτό το φθινόπωρο στη Γενεύη, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας με τίτλο «Magnificent Jewels». Ο πολύτιμος λίθος αποτελεί το μεγαλύτερο και εσωτερικά άψογο μπλε διαμάντι που έχει εμφανιστεί ποτέ σε δημοπρασία και ανάλογη αναμένεται να είναι και η τελική τιμή στην οποία θα πουληθεί καθώς οι εκτιμήσεις κυμαίνονται επί του παρόντος στα 35 έως 50 εκατ. δολάρια.

«Είναι ένα αληθινό θαύμα της φύσης», ανέφερε ο Rahul Kadakia, επικεφαλής κοσμημάτων του Christie’s σε δήλωσή του. «Κατά τη διάρκεια της 257χρονης ιστορίας μας, ο Christie’s είχε το προνόμιο να προσφέρει τα πιο σπάνια πετράδια του κόσμου σε δημοπρασία και το Bleu Royal συνεχίζει αυτή την παράδοση. Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε στους συλλέκτες την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα διαμάντι που ταιριάζει στο βασιλιάδες».

Το Bleu Royal, το οποίο διαθέτει το εντυπωσιακό βάρος των 17,61 καρατίων, έχει κοπεί και γυαλιστεί σε συμμετρικό σχήμα-δάκρυ και έχει τοποθετηθεί σε δαχτυλίδι. Σύμφωνα με τον οίκο Christie’s, πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια διαμάντια που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ, και τα τελευταία 50 χρόνια αποτελεί μέρος μιας ανώνυμης ιδιωτικής συλλογής.

Στην περιγραφή του Christie’s σημειώνεται ότι τα φανταχτερά ζωηρά μπλε διαμάντια είναι εξαιρετικά σπάνια και ότι οι τιμές για τα χρωματιστά πετράδια έχουν αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία χρόνια. Ο οίκος δημοπρασιών έχει πουλήσει μόνο τρία τέτοια διαμάντια στο παρελθόν. Το 2010, το Bulgari Blue, βάρους 10,95 καρατίων πουλήθηκε για 15,8 εκατ. δολάρια. Ακολούθησε το 2014 το Winston Blue των 13,22 καρατίων, το οποίο έφτασε τα 23,8 εκατ. δολάρια. Και το 2016, το Oppenheimer Blue των 14,62 καρατίων πουλήθηκε στην εξωφρενική τιμή των 57,5 εκατ. δολαρίων.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του Bleu Royal θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την εκκίνηση της δημοπρασίας «Magnificent Jewels» στις 7 Νοεμβρίου, ενώ τον Οκτώβριο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά όλα τα κομμάτια της δημοπρασίας, τα οποία θα εκτεθούν σε ειδικούς χώρους σε πόλεις ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ.

Το Bleu Royal αναμένεται να είναι ο πρωταγωνιστής της βραδιάς. Μάλιστα, αν πετύχει την αναμενόμενη τελική τιμή των 50 εκατ. δολαρίων, θα πλησιάσει το σύνολο των εσόδων της προηγούμενης δημοπρασίας «Magnificent Jewels» του Christie’s, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη αυτό το καλοκαίρι και απέφερε συνολικά 62 εκατ. δολάρια. Να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Διαβάστε ακόμη: