Το Bitcoin καταγράφει σήμερα τη μεγαλύτερη «βουτιά» στην τιμή του εδώ και επτά εβδομάδες, ύστερα από άνοδο της αξίας του σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα κατά τη διαπραγμάτευσή του στη Σιγκαπούρη έπεσε 8,5% στις 55.810,32 δολάρια, ενώ όπως αναφέρει το Bloomberg, οι απώλειες ήταν μεγαλύτερες καθώς η υποχώρηση έφτανε στο 15,1% με τιμή 51.707,51 δολάρια.

Αυτήν τη στιγμή το bitcoin έχει περιορίσει τις απώλειες στο 8,23% και διαπραγματεύεται στα 55.571,53 δολάρια σύμφωνα με στοιχεία από την πλατφόρμα coindesk.

Την ίδια ώρα το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα κατέγραφε απώλειες που έφτασαν σχεδόν στο 18%, πριν αρχίσει σταδιακά να τις μαζεύει και τις περιορίσει στο 9%.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές αναφορικά με την «βουτιά», αυτές την αποδίδουν στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί και θέλει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει να εξαπολύσει επίθεση στο ξέπλυμα χρήματος που λαμβάνει τόπο μέσω ψηφιακών assets.

Η ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ήταν ένας παράγοντας που τροφοδότησε την εκτόξευση του Bitcoin, καθώς και άλλων κρυπτονομισμάτων σε ιστορικά υψηλά.

Το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα δέχθηκε και άλλη ώθηση, όταν εταιρείες όπως η PayPal και Square άρχισαν να δίνουν τη δυνατότητα για συναλλαγές με Bitcoin μέσω των συστημάτων τους, ενώ φίρμες της Wall Street όπως η Morgan Stanley άρχισε να δίνει πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα σε ορισμένους από τους πιο ευκατάστατους πελάτες της. Επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η BNY Mellon, η Mastercard και η Tesla έχουν αρχίσει, επίσης, να κάνουν δεκτές τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα και ακόμη και να επενδύουν σε αυτά.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.