“Υπάρχει μεγάλη δύναμη στο `όχι`. Είναι μία εξαιρετικά δυνατή λέξη. Να τη λέτε συχνότερα.”

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Μέχρι πριν κάποια χρόνια, δε θα μου ήταν εύκολο να συνειδητοποιήσω την αξία της παραπάνω συμβουλής. Πόσο μάλλον να την εφαρμόσω… Μεγαλώνοντας, αποκτώντας εμπειρίες ζωής, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει λόγος να λέμε στους άλλους “ναι” προκειμένου να μην τους δυσαρεστήσουμε – βάζοντας στην άκρη τις δικές μας επιθυμίες. Αν δε θέλουμε ή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, δεν υπάρχει ενοχή στο “όχι” και κανένας λόγος για περαιτέρω εξηγήσεις…

Ο Bill Murray, ένας από τους πιο εκκεντρικούς, ανατρεπτικούς σταρς του Χόλλυγουντ, δίνοντας το παραπάνω μάθημα ζωής, φαίνεται πως γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να μη χάνουμε τον εαυτό μας και να τολμάμε να αρνούμαστε ότι δεν μας ευχαριστεί…

Οι περισσότεροι, ίσως τον θυμούνται από το  Saturday Night Live, όπου απέσπασε  ένα Βραβείο Έμμυ. Αυτή ήταν και η αρχή για να του ανοιχτούν δρόμοι για την καριέρα που ακολούθησε σε διάφορες κωμικές γνωστές ταινίες. Ανάμεσά τους: Μεζεδάκια , Το κλαμπ με τις λωλέςΟι δύο τρελοί… τρελοί κομάντος!Τούτσι, GhostbustersΠάρτι Φαντασμάτων, Η μέρα της Μαρμότας.

Mε την ταινία του 2003, Χαμένοι στη Μετάφραση, έκανε νέο ξεκίνημα παραλαμβάνοντας,  Χρυσή Σφαίρα και BAFTA, ενώ υπήρξε και προτεινόμενος για Όσκαρ.

Κατά καιρούς έχει πει διάφορες ατάκες, τόσο ενδιαφέρουσες όσο και διδακτικές. Επέλεξα κάποιες και σας τις παραθέτω…

`Εχουμε μόνο μία ζωή, δεν πρόκειται για πρόβα. Ας μην τη σπαταλάμε κρατώντας ηλίθια σκορ, βάζοντας ανεφάρμοστους στόχους, κολλώντας σε καταστάσεις. Το μυστικό είναι να εκτιμήσεις τη διαφορετικότητά σου, να έχεις εμπιστοσύνη στο ποιος είσαι και να βγαίνεις εκεί έξω και να ζεις. Να μην το σκέφτεσαι. Να ζεις.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr