Ο Μπιλ Γκέιτς σίγουρα δεν είναι λάτρης των κρυπτονομισμάτων ή των tokens.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο TechCrunch για την κλιματική αλλαγή, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft περιέγραψε το φαινόμενο ως κάτι που «βασίζεται 100% στη θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου», αναφερόμενος στην ιδέα ότι τα υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία θα αυξηθούν όταν υπάρχουν αρκετοί επενδυτές πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για αυτούς.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο Γκέιτς αστειεύτηκε ότι «οι ακριβές ψηφιακές εικόνες πιθήκων» θα «βελτίωναν τον κόσμο πάρα πολύ», αναφερόμενος στην πολυδιαφημισμένη συλλογή Bored Ape Yacht Club NFT.

Πως λειτουργούν τα NFTs

Τα NFT είναι Μη Εναλλάξιμα Κρυπτοπαραστατικά και αποτελούν κρυπτογραφημένα στοιχεία βασισμένα σε δίκτυο Blockchain, με μοναδικούς κωδικούς αναγνώρισης και μεταδεδομένα που τα διακρίνουν μεταξύ τους, παρέχοντας τη δυνατότητα σύνδεσής τους με φυσικά ή ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Συχνά διαφημίζονται ως ένας τρόπος για να αποδειχθεί η ιδιοκτησία ψηφιακών στοιχείων, όπως συλλεκτικά αντικείμενα τέχνης. Αλλά οι επικριτές τα αντιμετωπίζουν ως υπερδιαφημισμένα και δυνητικά επιβλαβή για το περιβάλλον, δεδομένης της δυναμικής φύσης των κρυπτονομισμάτων. Πολλά NFT είναι χτισμένα στο δίκτυο πίσω από το ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο token.

«Έχω συνηθίσει σε κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων… όπως μια φάρμα, η οποία έχει παραγωγή, ή μια εταιρεία όπου παράγουν προϊόντα», εξήγησε ο Μπιλ Γκέιτς.
Όσον αφορά την κρυπτογράφηση, ξεκαθάρισε ότι «δεν εμπλέκεται».