Μιλώντας στο περιοδικό WSJ, το 25χρονο μοντέλο δήλωσε πως η ψυχική της υγεία δεν είναι καλή και η βασική αιτία δεν είναι άλλη από το άγχος. Ζώντας τόσα χρόνια με τους παπαράτσι να παρακολουθούν τις κινήσεις της, η Παλαιστίνια καλλονή δεν αντέχει άλλο την πίεση των media, αλλά ούτε και το κοινό που ασχολείται συνεχώς με την εικόνα της.

«Θέλω να βγω από το σπίτι μου και πλέον, δεν μπορώ να το κάνω. Νιώθω τόσο άγχος για το σύνολο που θα φορέσω, το πώς θα περπατήσω, που θα πάω. Κι αν τώρα με δουν οι παπαράτσι; Και πώς θα με σχολιάσουν; Αυτές τις ερωτήσεις έχω συνέχεια στο μυαλό μου. Και φτάνω να σκέφτομαι: “Τελικά όλο αυτό με κάνει ευτυχισμένη;”», αναφέρει χαρακτηριστικά το μοντέλο.

Ποτέ δεν ήμουν άνετη 

Όπως δήλωσε στη συνέχεια, από την αρχή κιόλας της καριέρας της, όταν ακόμα μεσουρανούσε στις πασαρέλες ως «αγγελάκι της Victoria’s Secret» δεν ένιωθε ποτέ άνετα. Στο παρελθόν, η Μπέλα Χαντίντ είχε αναφερθεί ξανά στα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπιζε. Συγκεκριμένα, είχε αποκαλύψει πως πολύ συχνά δυσκολεύεται να διαχειριστεί την αγοραφοβία της, αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής συναναστροφής και συχνά, παθαίνει κρίσεις πανικού, λόγω του άγχους που την κυριεύει.

«Όσο ήμουν νέα, δεν είχα καταλάβει ότι κάτι πηγαίνει λάθος με τον ψυχισμό μου. Όσο πλησίαζα τα 20, όμως, γινόταν όλο και πιο έντονο. Είναι πολύ δύσκολο ακόμα και το να πας για ένα ποτό με αυτό το άγχος», είχε δηλώσει.

Δεν είναι λίγες φορές που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μετά από καταθλιπτικά επεισόδια ή από νευρικό κλονισμό. Ωστόσο, η ίδια νιώθει πως ακόμα κι ο ψυχολόγος, στον οποίο έχει μιλήσει, δεν μπορεί να την κατανοήσει, αν δεν ζήσει τη ζωή της.

«Πιστεύω πως αν μιλήσω ανοιχτά για όλα αυτά, η κατάστασή μου θα βελτιωθεί. Στο τέλος της ημέρας, προσπαθώ να σκέφτομαι πως μέσα από το κάθε ρούχο, όλοι είμαστε ίδιοι», κατέληξε.