Το γνωστό μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, εκμεταλλευόμενη τη φήμη της και την επιρροή της στο κοινό, εκφράζει συχνά, δημόσια τη στήριξή της στην πατρίδα της, την Παλαιστίνη.

Συνηθίζει να χρησιμοποιεί επαναστατικό λόγο στα social media, καταδικάζοντας τις πρακτικές του Ισραήλ εναντίον της χώρας της. Γεγονός που δεν βρίσκει σύμφωνο το Instagram, καθώς κάποιες αναρτήσεις της για την Παλαιστίνη δεν έχουν την «έγκριση» της διάσημης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να κατέβουν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bella 🦋 (@bellahadid)

Το μοντέλο ανάρτησε, ένα story στον λογαριασμό της, στο οποίο κατηγορεί το Instagram για σαμποτάζ εναντίον της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μία φωτογραφία με τα μάτια της και πάνω της έγραψε: «Το Instagram δεν μου δίνει τη δυνατότητα να ποστάρω stories – βασικά μόνο όταν αυτές αφορούν την Παλαιστίνη. Όταν ποστάρω κάτι για την Παλαιστίνη, αμέσως μπαίνει απαγορευτικό και περίπου 1 εκατομμύριο λιγότεροι από εσάς μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις και τα stories μου».

Στη συνέχεια, δημοσίευσε ένα ακόμα στιγμιότυπο, όπου φαίνεται ένα screenshot από το κινητό της, στο οποίο γράφει: «Δεν μπορώ να αναδημοσιεύσω τίποτα εδώ και δύο ώρες».

Οι αναρτήσεις, στις οποίες αναφέρεται η Μπέλα Χαντίντ αφορούν τις συγκρούσεις, που ξέσπασαν την Παρασκευή 15 Απριλίου στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και την ισραηλινή αστυνομία. 150 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.