Σαν προϊόν μυθοπλασία ακούγεται η ιστορία της Ιρανής δισεκατομμυριούχου, Μπέκυ Φατέμι η οποία, ξεκινώντας δουλεύοντας ως καθαρίστρια, έφτασε να διευθύνει μία αυτοκρατορία real-estate και τεχνολογίας.
Όπως γράφει η Sun, στα 48 της, η Φατέμι κατέχει σήμερα περιουσία σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά η πορεία της προς την κορυφή του επιχειρηματικού κόσμου, ως διοικητική συνεργάτης του οίκου Sotheby’s, κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν.
Η ζωή της Μπέκυ Φατέμι
Η Μπέκυ Φατέμι γεννήθηκε στην Τεχεράνη το 1976, λίγο πριν την Ιρανική Επανάσταση, από πατέρα πιλότο και μητέρα νοσηλεύτρια, στην οποία είπαν να μην κρατήσει το μωρό, αφού διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Σε ηλικία μόλις έξι μηνών, η Μπέκυ στάλθηκε σε οικοτροφείο στο Λονδίνο, ενώ αφού μεγάλωσε λίγο, άρχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, λόγω της δουλειάς του πατέρα της.
Αργότερα, η μητέρα της επανενώθηκε με την οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μεγάλωσε τα δύο της παιδιά και τους δίδαξε αγγλικά. Η παιδική της ηλικία σημαδεύτηκε όμως, λόγω της σωματικής κακοποίησης στα χέρια του πατέρα της».
Αποφασισμένη να ξεφύγει από τη δίνη της μέχρι τότε ζωής της, η Φατέμι άρχισε να εργάζεται από τα 12 της χρόνια, και στα 15 της, με μερικές οικονομίες, εγκατέλειψε το σπίτι και άρχισε να ζει μόνη της, είτε σε κακόφημα ξενοδοχεία, είτε με περιστασιακούς συντρόφους.
«Πολλά από όσα έκανα είχαν έναν παρονομαστή, την επιβίωση. Αυτό σου κάνει το τραύμα», είπε στο μέσο. Πλέον, το χαρτοφυλάκιο της Μπέκυ περιλαμβάνει πελάτες κορυφαίου net worth από όλο τον κόσμο.
Η δύσκολη πορεία
Επιδιώκοντας την ανεξαρτησία, η Μπέκυ Φατέμι χρειάστηκε να βάλει το κεφάλι κάτω για χρόνια. Ξεκίνησε ως καθαρίστρια αμέσως μετά την «απόδρασή» της, ενώ έχει δουλέψει σε κουζίνες των Mc Donalds, σε τηλεπωλήσεις, ως μπαρίστα και κομμώτρια, αλλά τα χειρότερα δεν είχαν έρθει.
Ο επί χρόνια σύντροφός της πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στα 27 του χρόνια. Σε μία περίοδο που βίωνε οικονομικές δυσκολίες, ήρθαν περισσότερα απανωτά χτυπήματα. Η μητέρα, ο πατέρας και ο αδελφός της είχαν πεθάνει μέσα σε μερικά χρόνια, ενώ η ίδια προσπαθούσε να ορθοποδήσει.
Συνέχισε όμως να υποφέρει την καθημερινότητα, και η ευκαιρία που θα της άλλαζε τη ζωή ήρθε ενώ εργαζόταν για μία διαφημιστική εταιρεία. Μία μέρα, συναντήθηκε με τον Πίτερ Ρόλινς, πρόεδρο του κτηματομεσιτικού γραφείου Foxtons, προσπαθώντας να του πουλήσει διαφήμιση.
Η προσέγγισή της εξήψε το ενδιαφέρον του, και αντί να δεχτεί την προσφορά της, έκανε τη δική του. Της πρότεινε να δουλέψει για αυτόν.
Όπως λέει και η ίδια, τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Με τα χρόνια κατάφερε να βρει τα πατήματά της και να κάνει οικογένεια. Ανερχόμενη στη διοικητική ιεραρχία, η Φατέμι έχει σήμερα τη δική της κτηματομεσιτική, ενώ πραγματεύεται μόνο με περιουσίες υψηλής αξίας.
Ο αγώνας της είναι ο λόγος που ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση Shadow to Shine, η οποία καθοδηγεί νέους, ενήλικες από περιοχές χωρίς προγράμματα καθοδήγησης ή ευκαιρίες, για να ενισχύσει τις πιθανότητές τους για απασχόληση.
Μέχρι στιγμής 300 νέοι εργαζόμενοι έχουν περάσει από το πρόγραμμα, με τη βοήθεια 400 εθελοντών – μεντόρων, από συνεργαζόμενες εταιρείες όπως η Vogue, η Samsung και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Διαβάστε ακόμη:
- Τιτάν: «Τσιμεντώνει» κερδοφορία και πάει σφαίρα για Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης
- Alpha Bank: Κέρδη 322 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, μέρισμα 35% – Το μήνυμα Ψάλτη
- Κατερίνα Λάσπα: Στην αμμουδιά με μπικίνι Gucci, ασορτί καπέλο και κορμί φέτες
- Ολυμπιακοί Αγώνες: Τόμας Τσεκόν, o Ιταλός κολυμβητής, είναι για τα social media «ο πιο όμορφος αθλητής»