To ΒΒC μετέδωσε σήμερα ότι η σύζυγος του αρχηγού των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, υποστράτηγου Κιρίλο Μπουντάνοφ, έχει δηλητηριαστεί με «βαρέα μέταλλα», επικαλούμενο πηγές τοπικών μέσων ενημέρωσης της Ουκρανίας.

«Η Μαριάννα Μπουντάνοβα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία» για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, τόνισε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Babel, επικαλούμενος αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών ενώ δύο ακόμη ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν παρόμοιες πληροφορίες, βασιζόμενοι σε δικές τους πηγές.

Το BBC σημειώνει πως η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας δεν έχει σχολιάσει κάτι δημόσια.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «Babel», ο οποίος την Τρίτη ήταν ο πρώτος που ανέφερε τη φερόμενη δηλητηρίαση, επικαλέστηκε μια από τις πηγές του στην ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών ότι η κυρία Μπουντάνοβα ολοκληρώνει την θεραπεία της και θα παρακολουθείται από γιατρούς.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι ουσίες με τις οποίες είχε δηλητηριαστεί η κυρία Μπουντάνοβα «δεν χρησιμοποιήθηκαν με κανέναν τρόπο στην καθημερινή ζωή ή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις», ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη: