26 χρόνια από την πολυσυζητημένη συνέντευξη, που παραχώρησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στον δημοσιογράφο Μάρτιν Μπασίρ και έπειτα από έρευνα το BBC αναλαμβάνει να αποζημιώσει την βασιλική οικογένεια.

Ο δικαστής Ντάισον ανέλαβε την υπόθεση και κατάφερε τελικά να αποδείξει πως όντως η πριγκίπισσα Νταϊάνα εξαπατήθηκε για να παραχωρήσει την εν λόγω συνέντευξη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του BBC, η βασιλική οικογένεια θα λάβει αποζημίωση ύψους 1,5 εκατ. λιρών από τα έσοδα, που έχει λάβει ο σταθμός πουλώντας τα δικαιώματα της συνέντευξης σε άλλα παγκόσμια κανάλια.

https://www.bbc.com/news/uk-57195046?xtor=AL-72-%5Bpartner%5D-%5Bbbc.news.twitter%5D-%5Bheadline%5D-%5Bnews%5D-%5Bbizdev%5D-%5Bisapi%5D&at_custom3=%40BBCNews&at_campaign=64&at_medium=custom7&at_custom1=%5Bpost+type%5D&at_custom2=twitter&at_custom4=EB74DDDA-B9AE-11EB-8BA3-BDF74744363C

Όπως αναφέρθηκε μάλιστα, τα χρήματα θα διατεθούν σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό, τον οποίο θα ορίσει η βασιλική οικογένεια και πιο συγκεκριμένα, οι γιοι της πριγκίπισσας, πρίγκιπας Ουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι.

Ακόμα, δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, ούτε οι ακριβείς όροι της συμφωνίας μεταξύ του BBC και της βασιλικής οικογένειας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

Τέλος, λέγεται πως το κανάλι έχει ήδη στείλει ορισμένα απολογητικά γράμματα στο Μπάκιγχαμ για το κακό, που προξένησε η συνέντευξη τόσο στην φήμη της βασιλικής οικογένειας, όσο και στην ψυχολογία της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η Νταϊάνα εξαπατήθηκε για να παραχωρήσει τη συνέντευξη στο BBC

Χρησιμοποιώντας πλαστά τραπεζικά έγγραφα, ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας και άλλες ανήθικες μεθόδους κατάφερε ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ να αποσπάσει από την πριγκίπισσα Νταϊάνα την πολυσυζητημένη συνέντευξη που προβλήθηκε το 1995 στο BBC και τάραξε συθέμελα το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Tα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από την ειδική έρευνα που διενεργήθηκε σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξασφαλίστηκε η αποκλειστική αυτή συνέντευξη, που παρακολούθησαν 20 εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτέλεσε επί της ουσίας το τελειωτικό χτύπημα για τον γάμο της Νταϊάνα με τον Πρίγκιπα Κάρολο αλλά και τις σχέσεις της με την βασιλική οικογένεια.

Φανερά πληγωμένη και σε προσωπικό αδιέξοδο η Νταϊάνα επιβεβαίωσε, σε εκείνη την συνέντευξη, την μακροχρόνια παράλληλη σχέση του Κάρολου με την Καμίλα – λέγοντας την περίφημη φράση «Ήμασταν τρεις σε αυτόν το γάμο», παραδέχτηκε πως και η ίδια διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση, αποκάλυψε πως πάλευε με την βουλιμία ενώ εξέφρασε την άποψη πως ο Κάρολος πιθανόν να μην καταφέρει ποτέ να γίνει βασιλιάς.