Με ποσό ρεκόρ για τα αμερικανικά αναμνηστικά διαστημικών πτήσεων πουλήθηκε το μπουφάν του Μπαζ Όλντριν, από την ιστορική αποστολή του Apollo 11 στο φεγγάρι.

Το ιστορικό κομμάτι του εξοπλισμού πτήσης, το οποίο ο Όλντριν φορούσε στην αποστολή της NASA το 1969 στο φεγγάρι, πωλήθηκε σε αγοραστή έναντι 2.772.500 δολαρίων.

Ο οίκος Sotheby’s, ο οποίος δημοπράτησε το σακάκι και ένα σωρό άλλα διαστημικά αναμνηστικά του Όλντριν, αναφέρει ότι το σακάκι του με επικάλυψη τεφλόν είναι το πιο πολύτιμο αμερικανικό αντικείμενο που «πέταξε» στο διάστημα.

Ο Μπαζ δεν φορούσε το μπουφάν όταν περπατούσε στην επιφάνεια του φεγγαριού, φορούσε τη διαστημική του στολή για αυτό το μέρος της αποστολής, αλλά στην πραγματικότητα πέρασε περισσότερο χρόνο με το μπουφάν από οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 11.

Όπως μπορείτε να δείτε, το λευκό σακάκι φέρει την ετικέτα με το όνομά του -το μικρό του όνομα είναι Edwin- πάνω από το έμβλημα της αποστολής Apollo 11 και υπάρχει μια αμερικανική σημαία στον αριστερό ώμο.