Η επόμενη ημέρα των επεισοδίων στο ΣΕΦ, βρίσκει το Πρωτάθλημα Μπάσκετ στο μάτι του κυκλώνα.

Οι εντάσεις ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ανέβαλαν τον αγώνα της Τετάρτης και μετά από 69 χρόνια το ελληνικό μπάσκετ κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρωταθλητή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ καλούνται στο Υπουργείο Αθλητισμού για εξηγήσεις και δεσμεύσεις, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά».

Παίρνει κάποια ομάδα τον τίτλο αν υπάρξει διακοπή στο πρωτάθλημα μπάσκετ;

Η πιθανότητα για ολική διακοπή του πρωταθλήματος, φαίνεται όλο και λιγότερο σαν πιθανότητα, αλλά σαν πραγματικότητα.

Σε όλα τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα τα ευρωπαϊκά εισιτήρια των ομάδων προκύπτουν μέσα από την τελική κατάταξη των συλλόγων στο πρωτάθλημα, αλλά στο μπάσκετ οι δύο αιώνιοι έχοντας εξασφαλισμένα συμβόλαια με την Euroleague δεν έχουν τέτοιες ανησυχίες.

Εξάλλου όταν ο Ολυμπιακός επέλεξε να βρεθεί στην Α2 (αρνούμενος να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό) και εκείνη τη χρονιά συμμετείχε κανονικά στην Euroleague.

Αυτό που απομένει τώρα να δούμε είναι πως θα ακριβώς θα εξελιχθεί αυτή η απόφαση στα αρμόδια αθλητικά όργανα (αθλητικός δικαστής, αθλητικός εισαγγελέας και ΔΕΑΒ).

Κι αν οι δύο αιώνιοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, δεν ισχύει το ίδιο για  το πρωτάθλημα αυτό καθ’ αυτό και τις υπόλοιπες ομάδες. Πιθανή οριστική αναβολή του προφανέστατα μπορεί να δημιουργήσει ζήτημα με την επικύρωση της βαθμολογίας, καθώς αν δεν συμβεί αυτό δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά με τον υποβιβασμό (το Λαύριο έπεσε φέτος) και την άνοδο (Μύκονος και Ηρακλής ανέβηκαν από την Α2).
Φυσικά, υπάρχει και το οικονομικό ζήτημα που θα προκύψει και το οποίο αφορά κυρίως το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ (που είναι και το πιο μεγάλο έσοδο μαζί με το στοίχημα) η οποία πληρώνει πολλά λεφτά για να δείξει αυτά τα παιχνίδια, αλλά και ο χορηγός ονοματοδοσίας (η Stoiximan) που έχουν συμβόλαια (και αντίστοιχες ρήτρες).

Βέβαια, με τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΟΚ να μην έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο από το βράδυ της Κυριακής και μετά, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί, αλλά κάποια στιγμή οι «άρχοντες» του αθλήματος θα πάρουν θέση. Εκτός κι αν περιμένουν και σ’ αυτό το ζήτημα από άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Διαβάστε ακόμη: