Αυτή τη φορά, πρόκειται για το μεγαλύτερο fund του Ισραήλ στον κλάδο των ακινήτων, με την ονομασία JTLV (Jerusalem Tel Aviv) Investments.
Οι πληροφορίες λένε, ότι οι συγκεκριμένοι επενδυτές μπήκαν δυναμικά στην αγορά της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στον χώρο του πάρκου Thess Intec.

ΠΑΡΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Εκεί, χτίζουν 110 στρέμματα, μέσω ενός joint venture με την Basecamp. Στην ουσία, και με δεδομένο ότι το HR στο Ισραήλ έχει φρακάρει, δημιουργούν ένα πάρκο μέσα στο πάρκο, με σκοπό να κάνουν ό,τι έχει κάνει η Pfizer. Δηλαδή, να προσελκύσουν ταλέντα από την ελληνική αγορά εργασίας, ώστε να απασχοληθούν σε ισραηλινές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Επίσης, οι Ισραηλινοί αναζητούν και εκτάσεις γης για να αναπτύξουν οικιστικά ακίνητα, που να φιλοξενήσουν τους εργαζομένους στο Πάρκο – και όχι μόνο -, αλλά και έτοιμα συγκροτήματα ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή της συμπρωτεύουσας.

 Η JTLV

H JTLV Investments ιδρύθηκε το 2011 από την Amir Biram και, έκτοτε, έχει σημαντική παρουσία στα εμπορικά και επαγγελματικά ακίνητα στο Ισραήλ, αποκτώντας και αναβαθμίζοντας τα υφιστάμενα asset του, και ενεργοποιώντας project, για την κατασκευή ελκυστικών νέων κέντρων.

Να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για το Thess Intec είναι αυξημένο και από το εγχώριο επιχειρείν. Ήδη, 50 στρέμματα – σε σύνολο 250 – είναι κλεισμένα από ευρωπαϊκές και ελληνικές εταιρείες, όπως η Αλουμύλ, η Μυτιληναίος και η Kleemann, για να στεγάσουν εκεί τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης.