Η Μπαρτσελόνα δρομολογεί, μέσω της συγχώνευσης της με μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) την είσοδο της μιντιακής της εταιρείας Barca Media στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η ισπανική ομάδα συμφώνησε να συγχωνεύσει την Barca Media με το SPAC της ελβετικής εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων Mountain Partners. Το deal εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους ανοίγοντας το δρόμο για την δημόσια εγγραφή της στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.

Ο καταλανικός σύλλογος θα κρατήσει τον έλεγχο του 80% της νέας εταιρείας, ενώ το SPAC το υπόλοιπο 20%. Η αξία της ενοποιημένες εταιρείας υπολογίζεται περίπου στο 1,09 δισ. ευρώ.

Η Barca Media ελέγχει όλα τα ψηφιακά assets του συλλόγου, που κέρδισε το ισπανικό πρωτάθλημα πέρυσι, μεταξύ των οποίων όλο το βιντεοσκοπημένο υλικό της ομάδας, τις πλατφόρμες επικοινωνίας και τα social media, που εκτιμάται πως αριθμούν συνολικά 421 εκατ. followers παγκοσμίως.

Με την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, η εταιρεία ελπίζει να έχει πρόσβαση σε «φρέσκα» κεφάλαια από την αμερικανική αγορά προκειμένου να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη δυναμική των μιντιακών πλατφόρμων της ομάδας.

Διεθνή μέσα είχαν αναφερθεί στη διαπραγμάτευση του συλλόγου με την Mountain Partners από τον περασμένο μήνα, ωστόσο τελικά οι συνομιλίες απέδωσαν καρπούς. Εξάλλου, ο σύλλογος βιάζει να προχωρήσει το IPO όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ιδανικά μέχρι τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: