Μέλη της εγκληματικής «συμμορίας του θανάτου» του Baris Boyun γνωστής κι ως Daltons είναι οι 6 νεκροί της Λούτσας, που καταζητούνταν με ερυθρά αγγελία από τις τουρκικές και διεθνείς Αρχές.

Η τουρκική αστυνομία, κατάφερε τεράστιο πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα της γείτονος με την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης του Bayun, του οποίου ορισμένα πρωτοπαλίκαρα είχαν διαφύγει στη χώρα μας κι εκτελέστηκαν σε μια πρωτοφανή ενέδρα θανάτου στη Λούτσα, όπου… έβρεξε μολύβι. Με τη σύλληψη 131 ατόμων που εμπλέκονταν στις εγκληματικές ενέργειες του Bayun τον περασμένο μήνα, η συμμορία έχασε την ισχύ της κι ως εκ τούτου, πολλοί ήταν και είναι εκτεθειμένοι σε αντίπαλες φατρίες.

Ομοίως και οι 6 νεκροί πλέον, που ήταν φυγάδες στην Ελλάδα, αλλά εντοπίστηκαν κι εκτελέστηκαν σε ένα καλά οργανωμένο συμβόλαιο θανάτου, με άγνωστο προς το παρόν ηθικό αυτουργό.

Τους κυνήγησαν, τους εγκλώβισαν και τους σκότωσαν -Η παγίδα θανάτου που έστησαν στους 6 στη Λούτσα

Η αποδόμηση της οργάνωσης, με τις δεκάδες συλλήψεις τον περασμένο μήνα, είχε ως αποτέλεσμα οι μαφιόζοι να γίνουν οι μοναχικοί λύκοι και οι μικρές ομάδες, έρμαια στα χέρια των αντιπάλων, που περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να τελειώσουν μια και καλή με τον Μπογιούν και τη συμμορία τους.

Παρόμοιες εκτελέσεις σε Γεωργία, Αμπχαζία και Γαλλία

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πολλά μέλη της συμμορίας του Μπαγιούν είχαν εγκλωβιστεί στην ενδοχώρα κι άρχισαν να τρέπονται σε άτακτη φυγή στο εξωτερικό, όπως έπραξε κι ο αρχηγός τους Μπαρίς Μπογιούν. Η πρώτη προτιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα, λόγω και της πληθώρας των δρόμων διαφυγής από στεριάς και θαλάσσης.

Έτσι, η αναμέτρηση μεταξύ των συμμοριών μετατοπίστηκε πέρα ​​από τα σύνορα, καθώς στην Τουρκία ο κλοιός είχε σφίξει μέχρι… στραγγαλισμού. Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, σε συγκρούσεις στο εξωτερικό, τα μέλη της «Συμμορίας του Θανάτου» εκτελέστηκαν, ο Edip Yalçın στη Γεωργία, ο Emircan Yılmaz στην Αμπχαζία και ο Halil Ay στη Γαλλία.

Διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας που δολοφονήθηκαν στην Αρτέμιδα μαζί με τον Büyüktunç ήταν οι Abdurrahman Tekru, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan, Ömer Kanza και Burak Tahmaz.

Καταζητούμενοι και δραπέτες ολκής οι νεκροί στη Λούτσα

Ο Doruk Ersu Büyüktunç, ένας από τους νεκρούς στην Ελλάδα, βρισκόταν υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης μετά τις αιματηρές ενέργειες στις οποίες συμμετείχε για λογαριασμό της συμμορίας. Κατάφερε να ξεφύγει την τελευταία στιγμή από την επιχείρηση σύλληψής του στο Τσεκμεκόι και τα ίχνη του χάθηκαν στο δάσος. Ο Oğuzhan H., ένας από αυτούς που δραπέτευσαν με το Büyüktunç, πιάστηκε στα σύνορα λίγους μήνες αργότερα ενώ προσπαθούσε να περάσει στη Γεωργία με το ρυμουλκούμενο ενός φορτηγού. Ομάδες της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Κωνσταντινούπολης διαπίστωσαν ότι ο Büyüktunç διέφυγε στην Ελλάδα εκείνες τις ημέρες.

Η επιχείρηση-σκούπα με τις συλλήψεις και η άτακτη φυγή

Όταν ξεκίνησε η τεράστια επιχείρηση των Αρχών μερικά μέλη των συμμοριών άρχισαν να διαφεύγουν στο εξωτερικό λόγω της αστυνομίας που έσφιγγε τον κλοιό, αλλά και λόγω των απειλών από αντίπαλες συμμορίες. Το κανάλι διαφυγής που χρησιμοποιούσαν οι εγκληματίες, ήταν αυτό μέσω της Γεωργίας, όμως η αστυνομία εντόπισε τη διαδρομή κι έτσι οι καταζητούμενοι χρησιμοποίησαν τα περάσματα για την Ελλάδα, όπου πολλοί κατάφεραν να διαφύγουν, άλλοι παραμένοντας στη χώρα μας κι άλλοι συνέχισαν το ταξίδι τους στο άγνωστο. Κι όλα αυτά για να γλιτώσουν όχι από τις Αρχές, αλλά κυρίως από τις αντίπαλες συμμορίες που επιθυμούν διακαώς να τους εξολοθρεύσουν όλους.

Τα δίκυκλα του θανάτου -Έτσι εκτελούσε τους αντιπάλους του

Ο Μπαρίς Μπογιούν άρχισε να γίνεται γνωστός στο Πέραν, τη γνωστή συνοικία της Κωνσταντινούπολης και σύντομα η φήμη του διαδόθηκε σε όλη την Πόλη, όταν έδειξε ότι δεν… αστειευόταν κι όποιος έμπαινε μπροστά του, αφανιζόταν από προσώπου Γης. Ο εγκέφαλος της μαφίας πραγματοποιούσε αλλεπάλληλες επιθέσεις σε άτομα με τα οποία είχε διενέξεις για τα έσοδα από το εμπόριο ναρκωτικών.

Λέγεται, ότι ήταν αυτός που σχημάτισε τις πρώτες ομάδες δολοφονίας μοτοσικλετιστών κι έτσι απέκτησε ανωτερότητα έναντι των συμμοριών της περιοχής. Η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης τον καταδίωξε, ωστόσο, διέφυγε στο εξωτερικό. Αν και βρισκόταν στο εξωτερικό, η συμμορία που ίδρυσε, συνέχισε τη βρώμικη δουλειά στην Πόλη.

Διαβάστε ακόμη: