Η επερχόμενη ταινία Barbie απαίτησε τη χρήση τόσο μεγάλης ποσότητας ροζ χρώματος, που εξαντλήθηκε όλο το στοκ που είχε η εταιρεία, για παγκόσμιες προμήθειες.

Μιλώντας στο Architectural Digest, η σκηνοθέτις της Barbie, Greta Gerwig, και η σχεδιάστρια παραγωγής της ταινίας, Sarah Greenwood, αναφέρθηκαν στην κατασκευή της Barbieland.

Η χώρα της πρωταγωνίστριας είναι αποκλειστικά ροζ, από τα φυσικού μεγέθους κουκλόσπιτα μέχρι τους δρόμους και τους στύλους φωτισμού.

Στη συνέντευξη, η Greenwood, έξι φορές υποψήφια για Όσκαρ, δήλωσε ότι η ταινία προκάλεσε διεθνή έλλειψη ροζ χρώματος. «Ο κόσμος ξέμεινε από ροζ» είπε.

Η Lauren Proud, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Rosco, της εταιρείας χρωμάτων που χρησιμοποιήθηκε από την ταινία, μοιράστηκε επιπλέον στοιχεία αναφορικά με τις ελλείψεις.

Ο Proud επιβεβαίωσε ότι στην ταινία «χρησιμοποιήθηκε όσο χρώμα είχαμε» αλλά διευκρίνισε ότι η παραγωγή της Barbie συνέπεσε με ευρύτερα προβλήματα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού κατά τη διάρκεια της Covid-19, καθώς και με ακραία καιρικά φαινόμενα στο Τέξας στις αρχές του 2021, τα οποία επηρέασαν την παραγωγή.

«Υπήρχε αυτή η έλλειψη και στη συνέχεια τους δώσαμε ό,τι μπορούσαμε – δεν ξέρω αν μπορούν να διεκδικήσουν τα εύσημα» είπε, αλλά παραδέχτηκε: «Μας τελείωσαν (σ.σ. οι άνθρωποι της παραγωγής) τα χρώματα».

Η Gerwig δήλωσε ότι η έντονη ροζ απόχρωση ήταν σημαντική για τη «διατήρηση της παιδικότητας», της αισθητικής της ταινίας και ότι ο σχεδιασμός του Barbieland ήταν εμπνευσμένη από το Kaufmann House στο Palm Springs, τους πίνακες του Wayne Thiebaud, το Pee-wee’s Big Adventure και το An American in Paris.

«Ήθελα τα ροζ να είναι πολύ φωτεινά και όλα να είναι σχεδόν υπερβολικά» δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι δεν ήθελε να «ξεχάσει αυτό που με έκανε να αγαπήσω την Barbie όταν ήμουν μικρό κορίτσι».

Διαβάστε περισσότερα