Μια από τις αγαπημένες συνήθειες του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, είναι να ανακοινώνει μέσω του Twitter τις λίστες με τις ταινίες, τα βιβλία και τα τραγούδια που ξεχώρισε το έτος που πρόκειται να φύγει. Την παράδοση αυτή την ξεκίνησε το 2015 και την συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Ο Ομπάμα ξεκίνησε με την δημοσίευση της λίστας με τα αγαπημένα του βιβλία για το 2021, λέγοντας πως η μουσική και τα βιβλία ήταν πολύ σημαντικά γι’ αυτόν, ειδικά λόγω της πανδημίας. Ανάμεσα στα βιβλία που ξεχώρισε περιλαμβάνεται το μεσαιωνικό αριστούργημα “Matrix”, της Lauren Groff, το “Crossroads” του Jonathan Franzen και η συλλογή δοκιμίων της Ann Patchett, “These Precious Days”.

Την Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος δημοσίευσε την λίστα με τις αγαπημένες του ταινίες για το 2021, λέγοντας πως κάθεμια από αυτές διηγείται μια δυνατή ιστορία. Στην λίστα περιλαμβάνεται το αναγνωρισμένο ντοκιμαντέρ του Questlove “Summer of Soul”, το πρόσφατο “West Side Story” του Steven Spielberg και η επερχόμενη ταινία “The Tragedy of Macbeth”, με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους με Όσκαρ ηθοποιούς Denzel Washington και Frances McDormand.

Τέλος, η λίστα με τις μουσικές επιλογές του Ομπάμα περιλαμβάνει 27 τραγούδια από διάφορους καλλιτέχνες, όπως οι Lizzo, Lil Nas X, Mitski και Yebba. “Πάντα μου άρεσε να ακούω διάφορα είδη μουσικής, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι άκουσα λίγο απ’ όλα φέτος”, έγραψε ο Ομπάμα στο Twitter. “Ελπίζω να βρείτε έναν νέο καλλιτέχνη ή τραγούδι για να προσθέσετε στη δική σας playlist”, πρόσθεσε.