search

ΚΟΣΜΟΣ

Banksy κατά Guess: «Όπως έκλεψαν αυτοί το έργο μου, κλέψετε κι εσείς τα ρούχα τους»

Ο Banksy καταγγέλλει ότι η εταιρεία καπηλεύτηκε το έργο του.

Banksy κατά Guess: «Όπως έκλεψαν αυτοί το έργο μου, κλέψετε κι εσείς τα ρούχα τους»

Ένα έργο του Banksy φιγουράρει σε βιτρίνα καταστήματος της Guess, με τον διάσημο καλλιτέχνη να κατηγορεί το brand για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Με μια ανάρτηση στο Instagram, ο Banksy καταγγέλλει ότι η εταιρεία καπηλεύτηκε το έργο του και αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να θεωρηθεί λάθος αν κλέφτες καταστημάτων προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες – κοινώς αν αρχίσουν άλλοι να κλέβουν ρούχα της Guess, όπως η εταιρεία έκλεψε το έργο του.

«Προς τους κλέφτες καταστημάτων, παρακαλώ να πάτε στο Guess στην οδό Regent. Πήραν τα έργα μου χωρίς να ρωτήσουν, γιατί να ‘ναι λάθος να κάνετε και εσείς το ίδιο», έγραψε ο Banksy δημοσιεύοντας φωτογραφία από την βιτρίνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Guess παρουσίασε μια συλλεκτική συλλογή για το φθινόπωρο/χειμώνα 2022 χρησιμοποιώντας εμβληματικά μοτίβα από τα γκράφιτι του Banksy. Η συλλογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Brandalised, η οποία έχει την άδεια να προσφέρει στους φίλους του Banksy προσιτά συλλεκτικά αντικείμενα graffiti.

«Το γκράφιτι του Bansky έχει μια πρωτοφανή επιρροή που αντηχεί σε όλη την ποπ κουλτούρα», δήλωσε ο Paul Marciano, επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της Guess. «Αυτή η νέα συλλογή με την Brandalised είναι ένας τρόπος για να δείξει η μόδα την ευγνωμοσύνη της».

Η συλλογή περιλαμβάνει ρούχα και αξεσουάρ, όπως μπλουζάκια, φούτερ, φορέματα, τζιν, κάλτσες, παλτά και καπέλα. «Κάθε κομμάτι αναμειγνύει το γκράφιτι του Banksy με το ύφος της Guess», εξηγεί το brand.

Διαβάστε ακόμη: