Κάτι τα περιοριστικά μέτρα, κάτι η ευφορία που έφερε η βελτίωση της οικονομίας και τα κονδύλια των πακέτων στήριξης, το έκαναν το.. θαύμα τους με την Bank of America να αναγγέλλει την επικείμενη έκρηξη στις γεννήσεις (baby boom) στις ΗΠΑ, που με τη σειρά της θα φέρει νέα ώθηση στο λιανεμπόριο και στις πωλήσεις σχετικών προϊόντων.

Σύμφωνα με το CNBC, σημείωμα της αμερικανικής τράπεζας καταγράφει πως οι γεννήσεις έχουν ήδη αυξηθεί (σαν αποτέλεσμα των lockdowns), αλλά και πως οι πωλήσεις τεστ εγκυμοσύνης έχουν ενισχυθεί σημαντικά παραπέμποντας σε ένα νέο γύρο ακόμη περισσότερων γεννήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen οι πωλήσεις τεστ εγκυμοσύνης έχουν συνολικά εκτιναχθεί από τον Ιούνιο του 2020 σημειώνοντας μέσο όρο ετήσιας αύξησης κατά 13%, καθώς οι Αμερικανοί πέρασαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Συγκριτικά το διάστημα 2016 έως 2019 η ετήσια αύξηση στις πωλήσεις κυμάνθηκε μόλις στο 2%.

Μάλιστα, τον Ιούνιο του 2021, οι γεννήσεις αυξήθηκαν κατά 3,3%, που είναι ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το 2013, σύμφωνα με την BoA.

Σε σφυγμομέτρηση που διεξήγαγε η Bank of America διαπίστωσε πως το 11,3% όσων ρωτήθηκαν, δήλωσαν πως περιμένουν ή προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει σφυγμομέτρηση της BoA από το Δεκέμβριο του 2020.

https://radar.gr/article/bofa-thetiki-apenanti-stis-ellinikes-trapezes

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ρόμπι Οχμς, τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό και με τη βελτίωση της οικονομίας, δείχνουν πως νέο baby boom από τους millennials θα ξεκινήσει μέσα στη χρονιά δίδοντας ώθηση στις πωλήσεις προϊόντων για μωρά, για τρόφιμα, για καταναλωτικά προϊόντα, ακόμη και για νέες κατοικίες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία στις ΗΠΑ, η γενιά των Millennials, ήτοι όσων έχουν γεννηθεί μεταξύ 1981 και 1994/6, έχει ήδη ξεπεράσει αριθμητικά τη γενιά των baby boomers, όσων δηλαδή γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964, φτάνοντας τα 72,1 εκατ. άτομα. Η δε, αγοραστική τους δύναμη είναι ήδη καθοριστική για την πορεία των πωλήσεων πολλών εταιρειών, όπως η Best Buy, η Home Depot και η Lowe’s. Τάση που θα ενδυναμωθεί μέσα από ένα νέο κύμα πωλήσεων για την κάλυψη των αναγκών ενός παιδιού.